Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας για την προστασία του εναέριου χώρου της εμπόλεμης χώρας

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 22/03/24 - 15:30

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας για την προστασία του εναέριου χώρου της εμπόλεμης χώρας λέγοντας πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και πως δεν θα υπέγραφε τίποτα εν κρυπτώ.

«Είναι διαρκής η στήριξή μας στην Ουκρανία και έχει δρομολογηθεί ένα επίπεδο συζήτησης για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της στρατηγικής μας αυτονομίας με επένδυση στην ευρωπαϊκή άμυνα και είναι μια νέα προσθήκη στη συζήτηση που κάνουμε γιατί για πρώτη φορά ακουμπάμε το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας», σημείωσε αναφερόμενος στις συζητήσεις της Συνόδου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν ανέφερε το πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, συμπληρώνοντας ωστόσο πως θα είναι πάνω από τα 800 ευρώ ενώ σημείωσε πως συμπαρασύρει κι άλλα επιδόματα με απώτερο στόχο την δέσμευση της κυβέρνησης για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.

Αναφορικά με την τραγωδίας των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν είναι καλή εξέλιξη η πολιτικοποίηση της τραγωδίας λέγοντας δε πως κάτι τέτοιο δεν έχει κάνει ποτέ η Νέα Δημοκρατία. Σημείωσε δε πως τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί μία σειρά από δράσεις που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση για την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου. «Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της για τα Τέμπη», είπε

Αναφορικά με την εικόνα των δημοσκοπήσεων είπε πως η Νέα Δημοκρατία δεν επαναπαύθηκε ποτέ στη μεγάλη δημοσκοπική της της υπεροχή σημειώνοντας πως η κάλπη είναι άδεια και πως «θα πείσουμε τον κόσμο γιατί να προσέλθει στην κάλπη, οι πολίτες ψηφίσουν και για την καθημερινότητά τους και για την Ευρώπη».

Σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο, είπε πως έως τις αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η συγκρότησή του για τα επόμενα 14 ονόματα που απομένουν μετά και την ανακοίνωση των 28 νωρίτερα σήμερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ