Μαξίμου: Οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας εκτίθενται από μόνοι τους

Κυβερνητικές πηγές: Η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε 1.371 λέξεις μήπως και πείσει κανέναν για τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup
Ενημερώθηκε: 16/06/17 - 23:01

«Οι κύριοι της ΝΔ εκτίθενται από μόνοι τους», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας την «ειδοποιό διαφορά» ανάμεσα στην απόφαση του 2012 που υπερασπίζεται η ΝΔ και την χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

Παραθέτοντας τα σχετικά αποσπάσματα των δύο αποφάσεων, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εκείνη του 2012 δεσμευόταν για στήριξη της Ελλάδας «έως» την επιστροφή στις αγορές, ενώ η χθεσινή απόφαση, για στήριξη «για την» επιστροφή στις αγορές.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζουν ότι «η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε 1.371 λέξεις μήπως και πείσει κανέναν για τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup»: «Επειδή η κυβέρνηση έχει και πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί από το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», προσθέτουν, «τους επισημαίνουμε μία ειδοποιό διαφορά που τους «διέφυγε» για να βγάλουν το συμπέρασμα που θέλουν».

Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:

«Η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012, για την οποία επιχαίρει η ΝΔ ανέφερε «we are committed to providing adequate support to Greece during the life of the programme and beyond until it has regained market access». Το Eurogroup δεσμευόταν δηλαδή ότι θα διασφαλίζει νέα δάνεια στο διηνεκές μέχρι κάποια στιγμή η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και χωρίς κανένα χρονικό προσδιορισμό.

Η χθεσινή απόφαση αντιθέτως αναφέρει πως «in view of the ending of the current programme in August 2018, the Eurogroup commits to provide support for Greece's return to the market». Δηλαδή το Eurogroup δεσμεύεται να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και παράλληλα να στηρίξει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Για αυτό το λόγο εξάλλου προβλέπεται στην ίδια απόφαση ένα σημαντικό αποθεματικό ρευστότητας για να στηριχθεί η έξοδος στις αγορές».

«Με λίγα λόγια», καταλήγουν οι πηγές της κυβέρνησης, «η μία απόφαση δεσμευόταν για στήριξη μέχρι την επιστροφή στις αγορές και η χθεσινή για στήριξη για την επιστροφή στις αγορές». Για να σχολιάσουν: «Οι κύριοι της ΝΔ εκτίθενται από μόνοι τους…».

Σχετικά Θέματα:

Νέα Δημοκρατία:Αυτή είναι η αλήθεια για τις αποφάσεις του Eurogroup

Διάγγελμα Τσίπρα από Μαξίμου: Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση