Με τον Τσίπρα τη Παρασκευή ξεκινά η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό

Με τον Τσίπρα τη Παρασκευή ξεκινά η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό
Ενημερώθηκε: 08/01/20 - 18:12

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, κατ΄ιδίαν επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Γραφείο του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 

Μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει συνάντηση με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η εκείνη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με τον Γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί.

Η δήλωση του Μαξίμου

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, κατ΄ιδίαν επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Γραφείο του στη Βουλή. Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα συναντηθεί με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Στις 13:00 θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με τον Γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.
Η συνάντηση με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00 και αυτό διότι ο κ. Κουτσούμπας θα απουσιάζει το τριήμερο στo Λονδίνο».

Οι δηλώσεις Πέτσα

Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ αναφέρθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναφερόμενος στο τι θα συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρωθυπουργό, ο κ. Πέτσας είπε ότι «όταν οι πολιτικοί αρχηγοί συνομιλούν οι δυο τους, όλα τα θέματα είναι φυσικό αν θέλει ένας αρχηγός να τα θέσει και κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει», και ξεκαθάρισε ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι στη συνάντηση αυτή να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα βγαίνει από μία κρίση -10 ετών- δυνατή και έτοιμη να προχωρήσει σε επενδύσεις -και από τις ΗΠΑ, να αφήσει τη μιζέρια και να κοιτάξει με αυτοπεποίθηση το μέλλον.

Ερωτηθείς για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα και η Ουάσινγκτον -με μια σειρά δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων- αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την Τουρκία και στη σημερινή συνάντηση αναμένεται αυτό να επιβεβαιωθεί.

Ανέφερε δε ότι η συνάντηση και η επιβεβαίωση ότι Ελλάδα και ΗΠΑ περνούν μια από τις καλύτερες περιόδους στις σχέσεις τους είναι ένα μήνυμα που θα πάρουν όλοι.

Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι πιθανό να τεθούν και κορυφαία πολιτικά ζητήματα όπως ο εκλογικός νόμος, τον οποίο η κυβέρνηση φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει βολιδοσκόπηση των προθέσεων Μητσοτάκη για το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας.