Μητσοτάκης στον ALPHA: Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων

Μητσοτάκης στον ALPHA: Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων
Ενημερώθηκε: 22/04/19 - 20:25

Σφοδρή κριτική εναντίον του του Πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ για το κεντρικό δελτίο του ALPHA.

«Εξέπληξε κάποιους ο κ. Τσίπρας για την αγάπη για την καρέκλα», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη, ενώ αναφορικά με την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τα επιτόκια μας, σε σύγκριση με τα γερμανικά είναι πολύ υψηλά.

Ανθέλληνας ο Βέμπερ, φιλέλληνας ο Μαδούρο;

 

Ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε αρχικά για τον κ. Βέμπερ, βάζοντας «ασπίδα» προστασίας απέναντι στις κατηγορίες που εξαπολύει εναντίον του η κυβέρνηση.

«Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και φιλέλληνας ο κ. Μαδούρο. Αυτό μας λέει η κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συμπληρώσει: «Το να έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και να χαρακτηρίζει μια ευρωπαϊκή προσωπικότητα ως ανθέλληνα πάει πολύ. Ο κ. Βέμπερ έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της ΝΔ να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο κ. Τσίπρας ποια θέση παίρνει σε αυτό;»

Fake news το θέμα του Δώρου Χριστουγέννων

 

Σχετικά με το θέμα του δώρου Χριστουγέννων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως ποτέ δεν είπε ότι το θα κόψει και ότι όλο το θέμα που προέκυψε ήταν fake news. «Είπα ότι είμαι απέναντι στην επιδοματική πολιτική»

Απαντώντας στο ερώτημα αν το κλίμα αισιοδοξίας υφίσταται επειδή υπάρχει κλίμα αλλαγής ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Σε μεγάλο βαθμό και δεν το λέω μόνο εγώ».

Δεν απάντησε στην καταγγελία Μαρινάκη για το «ΣΥΡΙΖΟκάναλο»

 

Ερωτηθείς για τα όσα είπε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε πως «ο κ. Μαρινάκης είναι δημόσιο πρόσωπο και κάνει μια βαριά καταγγελία ότι ο κ. Παπππάς, εκ μέρους του κ. Τσίπρα του ζήτησε να δώσει λεφτά στον κ. Καλογρίτσα για να φτιάξει ένα "ΣΥΡΙΖΟκάναλο"».

«Εγώ θα είχα προσφύγει στη δικαιοσύνη», τόνισε και ανέφερε πως έχει τυπικές σχέσεις με τον επιχειρηματία. «Δεν έχω κοινωνικές ούτε φιλικές επαφές με τον κ. Μαρινάκη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, εκτόξευσε βέλη κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας πως «πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Νίκος Παππάς».

Η ατζέντα είναι όλα στο βούρκο, συνεχής απαξίωση της πολιτικής. Είναι ατζέντα της Χρυσής Αυγής αυτή.

Πολιτική σκευωρία η υπόθεση Novartis

 

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «πάνω στο υπαρκτό σκάνδαλο η δικαιοσύνη δεν έχει κινηθεί, αλλά έχει γίνει μια πολιτική σκευωρία. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη».

Παράλληλα, τη χαρακτήρισε ως μια «ενορχηστρωμένη επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων».

Καταδίκη στη βία κατά βουλευτών για τις «Πρέσπες»

 

«Απορρίπτω οποιασδήποτε μορφής φυσική ή φραστική βία. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι οργισμένος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει γιατί αυτή η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή».

«Στο βασικό επιχείρημα γιατί δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ποτέ. Περιμένω ακόμα τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του να τα εξηγήσουν αυτά στη Β. Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μετριάσω τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας».

Καμπάνια για τη «Real» Μακεδονία

 

Παράλληλα, τόνισε πως «αυθεντική Μακεδονία είναι η δική μας Μακεδονία», επισημαίνοντας πως «θα κάνουμε μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να υποστηρίξουμε την «Real Μακεδονία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Θα αγωνιστούμε να κατοχυρώσουμε τα ελληνικά προϊόντα, να κατοχυρώσουν τα σήματά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες το νέο μουσείο της Βεργίνας. Θα ήθελα να είναι ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε όλο το κόσμο το μεγαλείο του μακεδονικού πολιτισμού».

Δείτε τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη: