Ν. Κοτζιάς: Κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για διάλογο των «προοδευτικών δυνάμεων»

 
kotzia

Ενημερώθηκε: 28/09/23 - 17:45

Κάλεσμα στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ απευθύνει η πολιτική κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, με σκοπό την «προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στα δημοκρατικά και προοδευτικά κόμματα στην πάλη ενάντια στο σύστημα της ολιγαρχίας, για την αποτροπή των διαφαινόμενων υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου της κίνησης, που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη.

Την ανακοίνωση του «Πράττω» γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο ιδρυτής της, Νίκος Κοτζιάς.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη, άρχισαν να διακινούνται φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο Στέφανος Κασσελάκης, φέρεται να «πολιορκεί» τον Νίκο Κοτζιά, προκειμένου ο πρώην ΥΠΕΞ της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να επιστρέψει σε ρόλο συμβούλου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, της οποίας θεωρείται «αρχιτέκτονας», ο κ. Κοτζιάς αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή και χθες επανήλθε στο προσκήνιο, μέσω πολλαπλών διαρροών για επιστροφή ως μέλος της ηγετικής ομάδας του Στέφανου Κασσελάκη.

Μία ημέρα αργότερα, η πολιτική κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, με ανακοίνωσή της, αφού συγχαίρει το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του, υπογραμμίζει πως «η προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στις δυνάμεις της προόδου είναι επιτακτική ανάγκη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ