ΝΔ για αύξηση κατώτατου μισθου: Το έκαναν για να ξεχάσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών

 
Σκληρή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την εξαγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού

Ενημερώθηκε: 28/01/19 - 20:29

Σκληρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Συμφωνίας των Πρεσπών

«Ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε τυχαία τη σημερινή ημέρα για την αναγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού. Το έκανε, ανάμεσα στους χειροκροτητές υπουργούς του, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουμε οι Έλληνες το εθνικό λάθος της», σημειώνει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο, έπρεπε να είχε δοθεί ήδη από το 2017, όπως προέβλεπε νόμος που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον οποίον είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού βεβαίως καθυστέρησε γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία με την υπερφορολόγηση και την ανεύθυνη πολιτική της. Όπως καθυστέρησε και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για την οποία πρώτη είχε δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών επιτυγχάνονται μέσα σε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, προσελκύει επενδύσεις και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Και αυτό μόνο μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το πετύχει».