ΝΔ: Ξαφνικά ο Ξυδάκης ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει συγκροτημένο πρωθυπουργικό γραφείο

ΝΔ: Ξαφνικά ο Ξυδάκης ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει συγκροτημένο πρωθυπουργικό γραφείο
Ενημερώθηκε: 19/04/17 - 21:43

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Ξυδάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Ξυδάκης παραδέχεται, με σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν είναι συγκροτημένο, ώστε να συντονίζει την εργασία της Κυβέρνησης.

Ανακάλυψε, ξαφνικά, αυτό που όλη η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί, εδώ και πολύ καιρό.

Ότι με επιλογές τύπου Καρανίκα και διορισμούς ημετέρων η χώρα θα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στο βούρκο της κρίσης.

Αυτή η ανεπαρκής, ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση είναι η χειρότερη που γνώρισε η χώρα, από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. Γι' αυτό η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή».

Υπέρ ενός ανασχηματισμού ο Νίκος Ξυδάκης

 

Τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ήταν θετικός σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό εξέθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά 90.1" ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ξυδάκης. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως βλέπει ο ίδιος την πιθανότητα νέου ανασχηματισμού είπε: "Στο βαθμό που θα υπηρετούσε τη σθεναρή μεταρρυθμιστική πορεία, ναι, θα έβλεπα με καλό μάτι έναν ανασχηματισμό".

Όπως είπε άλλωστε, εκείνο που χρειάζεται είναι ευέλικτα και γρήγορα υπουργεία, αλλά και ένα καλά συγκροτημένο πρωθυπουργικό γραφείο που να συντονίζει το κυβερνητικό έργο.

Η αναφορά του Ξυδάκη σε επικείμενο ανασχηματισμό, έρχεται λίγες μέρες μετά το κείμενο παρέμβαση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μέρους των "53+", αλλά και του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με το οποίο πέραν της κριτικής που ασκούσαν στην κυβέρνηση, αναφέρονταν επίσης στην ανάγκη ύπαρξης ανασχηματισμού.

Σχετικά Θέματα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιο της ΝΔ για τη ΔΕΗ - Αιχμές για τα «ενεργειακά» της κυβέρνησης