Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται η ΝΔ – Μειώνεται η διαφορά

Νέα δημοσκόπηση:  Προηγείται η ΝΔ – Μειώνεται η διαφορά
Ενημερώθηκε: 02/05/19 - 11:40

Νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr αποτυπώνει το προβάδισμα της ΝΔ, με την ψαλίδα όμως να μειώνεται.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 27,2% αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,7%, με την διάφορα των δύο κομμάτων να διαμορφώνεται στο 6,5%.

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου με 7,3% έρχεται το ΚΙΝΑΛ και τέταρτο το ΚΚΕ με 6,2%. Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει μεγάλη πτώση συγκεντρώνοντας 4,3%, κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται στην ενίσχυση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου που φαίνεται να «πιάνει» το 3% για την είσοδο στη Βουλή. Εκτός κοινοβουλίου μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, το Ποτάμι με 1,1% και οι ΑΝΕΛ με 0,3%.

1

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η προέλευση της "μετέωρης ψήφου", το ποσοστό της οποίας ανέρχεται σε 22,3%, μέγεθος που μπορεί να αλλάξει ριζικά την τελική εικόνα. Το 29% είναι άνθρωποι που στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που εξηγεί και την χαμηλή συσπείρωση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται στο 49%, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ είναι 84%. Στη συγκεκριμένη κατηγορία μόνο το 6% προέρχεται από τη ΝΔ.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36% έναντι 32% του Αλέξη Τσίπρα. Το 30% απαντά «κανένας από τους δυο». Στην παράσταση νίκης, η εικόνα είναι πιο ξεκάθαρη καθώς το 70%, ανεξάρτητα από την κομματική του προτίμηση, εκτιμά πως πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές θα είναι η ΝΔ.