Νέα φαγωμάρα στο ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές τώρα, σε έναν μήνα ή καθόλου; - Και αν τελικά γίνουν πώς θα διεξαχθούν;

 
gerovasili-kaselakis-synedrio

Ενημερώθηκε: 25/02/24 - 09:49

Και ενώ είναι ανοιχτό το ζήτημα αν θα γίνουν τελικά εκλογές -θα το κρίνει το συνέδριο σήμερα αυτό- Στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν άλλο θέμα να «τρώγονται» μεταξύ τους: Εκλογές τώρα, σε έναν μήνα, καθόλου και πώς θα γίνουν αυτές αν τελικά διεξαχθούν;

Το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη θα συμμετέχουν σε αυτές (ψηφιακά, με κάλπη ή υβριδικά), καθώς και η πρόταση για αναβολή τους -που μοιάζει να έχει απήχηση σε πολλούς συνέδρους-, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της τέταρτης και τελευταίας ημέρας του Συνεδρίου σήμερα.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι άλλαξε την ώρα της σημερινής ομιλίας του στο Συνέδριο και θα ανέβει στο βήμα στις 11.00 το πρωί, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Κασσελάκης εισηγήθηκε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στις 10 Μαρτίου, παίρνοντας τον λόγο μετά την ομιλία Γεροβασίλη και δεσμευόμενος την ίδια στιγμή ότι θα παραμείνει στο κόμμα την επόμενη μέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Παράλληλα, η Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό για να αλλάξει αυτή η πρόβλεψη, επομένως σήμερα Κυριακή το σώμα θα κρίνει μόνο εάν αυτές θα γίνουν ή όχι. Στα επί της διαδικασίας, όπως είπε, θα πρέπει να ακολουθηθούν όσα ακολουθήθηκαν στις εκλογές που ανέδειξαν τον Αλέξη Τσίπρα την άνοιξη του 2022 και τον Στέφανο Κασσελάκη τον Σεπτέμβριο του 2023.

Σε υψηλότερους τόνους ήταν το σχόλιο του Χρήστου Σπίρτζη που είπε και αυτός ότι η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει σύμφωνα με το καταστατικό, δηλαδή σε ένα μήνα τουλάχιστον, και με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου και της ταυτοπροσωπίας, «αλλιώς θα γίνει Κούγκι».

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας μπαίνει η πρωτοβουλία πολλών στελεχών που ζητούν να μην γίνουν εκλογές έτσι ώστε να πέσει το βάρος όλων στον ΣΥΡΙΖΑ στην κρίσιμη για την Κουμουνδούρου μάχη των Ευρωεκλογών. Υπέρ αυτής της πρότασης τάχθηκαν χθες ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Γιώργος Τσίπρας που είπε ότι συντάσσεται μαζί τους, καθώς και ο Όθων Ηλιόπουλος. Αργότερα το βράδυ προστέθηκε και ο Παύλος Πολάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ