Νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων και μείωση ΦΠΑ σε καφέ και ροφήματα από το ράφι

Νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων και μείωση ΦΠΑ σε καφέ και ροφήματα από το ράφι
Ενημερώθηκε: 14/05/19 - 18:14

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, σύμφωνα με το οποίο μειώνεται ο ΦΠΑ στον καφέ, στο τσάι και τα υπόλοιπα ροφήματα που αγοράζονται από τα ράφια στο 13% από το 24%.

Όπως είπε η κ. Παπανάτσιου, επεκτείνονται σε 24 και 36 οι δόσεις για τις οφειλές στην εφορία που έχουν τα Νομικά Πρόσωπα. H αποπληρωμή  θα είναι αντίστοιχη με αυτή που προβλεπόταν στην προηγούμενη ρύθμιση για τις 18 και τις 30. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

Παράλληλα, τόνισε πως μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% στα προϊόντα του καφέ στο ράφι και σε άλλα προιόντα όπως το τσάι, τα μπαχαρικά, τα παρασκευάσματα καρπών, λαχανικών και φρούτων, εκχυλίσματα αποστάγματα και συμπυκνώματα καφέ και λοιπά συναφή προιόντα. Επίσης στον μειωμένο συντελεστή 6% από 13% εντάσσεται εκτός από το φυσικό αέριο που ίσχυε και η τηλεθέρμανση.

«Στον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε φέρνουμε αυτά που θεωρούμε πολύ σημαντικά όχι ότι δεν θα θέλαμε να φέρουμε και την μείωση του καφέ στην εστίαση αλλά θέτουμε κάποιες προτεραιότητες», εξήγησε η κ. Παπανάτσιου.