«Ομόνοια»: Ο Ράμα εκβιάζει τους Ελληνες της Χιμάρας

 
ραμα

Ενημερώθηκε: 24/05/24 - 20:58

Για τακτικές χειραγώγησης και καταστρατήγησης των αρχών του κράτους δικαίου κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό, Εντι Ράμα, η Δημοκρατική Ενωση Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια», κάνοντας λόγο για «κρεσέντο πρακτικών που αφορούν στην διάσπαση της κοινωνίας της Χιμάρας».

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Χιμάρα, ο Εντι Ράμα «διαμοίρασε τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών. Οχι για εκτάσεις σημαντικής οικονομικής αξίας στην παραλία τις οποίες προορίζει όπως και μέχρι σήμερα για τους “στρατηγικούς επενδυτές” της αυλής».

Μάλιστα, «εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι, διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους», όπως προστίθεται. «Στην ουσία κάνει πιο δύσκολη την έξοδο απ’ το λαβύρινθο που έχει εγκλωβιστεί διότι έχει απολέσει τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία του», καταλήγει η ανακοίνωση της ομογενειακής οργάνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Εντι Ράμα εγκλωβισμένος στο αδιέξοδο για το οποίο αποκλειστικά ευθύνεται, συνεχίζει το κρεσέντο πρακτικών που αφορούν στην διάσπαση της κοινωνίας της Χιμάρας, χειραγώγησης των πολιτών, καταστρατήγησης εν τέλει των αρχών του κράτους δικαίου, της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Σήμερα επέστρεψε στη Χιμάρα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχει παρέλθει ο χρόνος επούλωσης των συνεπειών που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η παράνομη φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της περιοχής κ. Φρέντη Μπελέρη.

Επανέλαβε ένα απ’ τα πλέον κακόγουστα σόου μικροπολιτικής στα οποία συνηθίζει, προλειαίνοντας το έδαφος για την διαδικασία πρόωρων εκλογών που έχει δρομολογήσει, μέσω αποφάσεων των ελεγχόμενων δικαστικών φορέων.

Ωστόσο ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Σαν πλανόδιος ντελάλης και όχι αρχηγός κράτους, διαμοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών. Οχι για εκτάσεις σημαντικής οικονομικής αξίας στην παραλία τις οποίες προορίζει όπως και μέχρι σήμερα για τους “στρατηγικούς επενδυτές” της αυλής. Με τίτλους του κράτους, του συστήματος Κτηματολογίου το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να κάνει κομματική πολιτική.

Η παρουσία εξάλλου του κομματικού μηχανισμού δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας. Δεν απέφυγε να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί την μείζονα αντιπολίτευση στον Δήμο παραβλέποντας ότι έτσι καλλιεργεί γλώσσα μίσους και διχόνοια στην τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση στον Ελληνισμό.

Πρακτικές που στην περιοχή εφάρμοσε το κομουνιστικό καθεστώς κατατάσσοντας τους Ελληνες σε ημέτερους και υμετέρους. Αποκάλυψε ότι η ανάθεση καθηκόντων Περιφερειάρχη Αυλώνας σε άτομο ελληνικής καταγωγής δοκιμασμένο σε αποστολές ανάλογες αποσκοπεί στην μόχλευση πολιτικών περεταίρω διάσπασης με σκοπό τη χειραγώγηση της τοπικής κοινωνίας. Εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Ο πρωθυπουργός εγκαλείται εδώ και πολλούς μήνες αλλά κωφεύει, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εν τέλει θα καθυποτάξει την κοινωνία των πολιτών της Χιμάρας και θα συνεχίσει με πρακτικές τσιφλικά να καταληστεύεται την περιοχή παραβλέποντας το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής. Στην ουσία κάνει πιο δύσκολη την έξοδο απ’ το λαβύρινθο που έχει εγκλωβιστεί διότι έχει απολέσει τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία του».

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ