Με ταχύτατες διαδικασίες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία διήρκεσε περίπου 35 λεπτά, αποφασίζοντας ομόφωνα την παραπομπή στην Ολομέλεια των υποθέσεων των βουλευτών Χαράλαμπου Αθανασίου και Τάσου Χατζηβασιλείου.
Η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη 22 Απριλίου, προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας συνολικά 13 βουλευτών. Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο Χατζηβασιλείου όσο και ο Αθανασίου ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους, με αποτέλεσμα η διαδικασία να αφορά πλέον και τους 13, για τους οποίους θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, με ξεχωριστή κρίση για κάθε περίπτωση.
Κατά τη συνεδρίαση σημειώθηκε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας, Κώστα Γεωργαντά, σχετικά με τον τρόπο εξέτασης της υπόθεσης Αθανασίου. Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι δεν της επετράπη να συνεχίσει τις ερωτήσεις που επιθυμούσε να θέσει.
Στη συνεδρίαση παρέστη ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ ο Τάσος Χατζηβασιλείου εκπροσωπήθηκε μέσω υπομνήματος που είχε καταθέσει.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αδίκημα», εκφράζοντας απορία για τη διαβίβαση της δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ενώ σημείωσε ότι οι ενέργειές του εντάσσονται στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.
Από την πλευρά του, ο Τάσος Χατζηβασιλείου, στο υπόμνημά του, τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν αποπειράθηκα, δεν σχεδίασα και δεν εκτέλεσα ουδεμία παράνομη πράξη», κάνοντας λόγο για νόμιμο αίτημα και εκφράζοντας σαφώς την επιθυμία του για άρση της ασυλίας του.