Παύλος Πολάκης: Ζητά προανακριτική για να αποφύγει τη άρση της ασυλίας του

Παύλος Πολάκης: Ζητά προανακριτική για να αποφύγει τη άρση της ασυλίας του
Ενημερώθηκε: 23/07/19 - 21:30

Ως ελιγμό χαρακτηρίζεται η κίνηση του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη να ζητήσει σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της καταγραφής συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του, ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Και αυτό για να αποφύγει την άρση της ασυλίας του.

Το πρωί της Τετάρτης 24/7, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία θα ασχοληθεί με το εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, για τις παραπάνω δύο υποθέσεις.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι πρέπει να παρουσιαστεί αύριο για να δώσει εξηγήσεις για τις δύο υποθέσεις που τον αφορούν, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι ο δεν θα ζητήσει την άρση ασυλίας του, αλλά την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ κάλεσε τη Ν.Δ. να συστήσει προανακριτική επιτροπή.

«Αυτό που θέλω να πω είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Επειδή αυτά τα "αδικήματα" τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη, αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής» ανέφερε ο κ. Πολάκης. Όπως συμπλήρωσε, «θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία, με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει, έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω» είπε.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι στη δική του περίπτωση «ξέχασε ο εισαγγελέας ότι όταν έκανα τα "αδικήματα" ήμουν υπουργός».

«Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για αυτό, λοιπόν, πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν ο κ. Πουλής και ο κ. Στουρνάρας μέσα από δημόσια ανοιχτή διαδικασία» κατέληξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.