Πηγές Προεδρίας της Δημοκρατίας: Όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος θα μάθετε τι θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 
Πηγές Προεδρίας της Δημοκρατίας: Όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος θα μάθετε τι θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ενημερώθηκε: 31/05/19 - 23:17

Λακωνική απάντηση από πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Προκόπης Παυλόπουλος θα υπογράψει ή όχι το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την εμπλοκή του ΠτΔ από τη ΝΔ στην αντιπαράθεση από την κυβέρνηση.

Προκόπης Παυλόπουλος

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο κ. όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ».

Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.

Μαξίμου: Η ΝΔ επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

UPDATE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:

απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε για 4,5 περίπου ώρες,

Υπενθυμίζεται ότι, με και μετά από διεργασίες και διαφορετικές απόψεις,τελικά επελέγη για τη τη θέση του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ηαντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη.

Την ίδια στιγμή, για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ειρήνη Καλού, ανώτατη δικαστική με γνώσεις και επιστημονική επάρκεια, η οποία είχε χειριστεί το σύνολο της ανάκρισης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς και άλλες σημαντικές θέσεις.

Η Δήμητρα Κοκοτίνη θα διαδεχθεί τη Ξένη Δημητρίου η οποία αποχωρεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου, τυπικά, και η Ειρήνη Καλού τον Βασίλειο Πέππα που αποχωρεί από την Προεδρία του Αρείου Πάγου. Ωστόσο οι αντιδράσεις όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα των αλλαγών στην Δικαιοσύνη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, θα συνεχιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η ΝΔ για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη: Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμπλέκει στην αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση, για τις αλλαγές στην δικαιοσύνη η ΝΔ.

το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στην ανακοίνωσή του, , αφού επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για τον «αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», καταλήγει ότι «ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γυναικεία υπόθεση ο Άρειος Πάγος με Δήμητρα Κοκοτίνη και Ειρήνη Καλού

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει - κατά τρόπο απαράδεκτο - και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει, αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας.

Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας».