Ο ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος. Υψηλοί τόνοι και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ότι βλέπει το κράτος ως λαφυρο όπως ειπε ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έδεσαν τον «γόρδιο δεσμό» στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Είναι κωμωδία να εμφανίζεται ο αρχιτέκτονας της διαφθοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ ως εξυγιαντής. Ο κ. Μητσοτάκης το κράτος το βλέπει ως λάφυρο. Δεν είναι εκσυγχρονιστής, είναι ένας παλιός πελατειακός μηχανισμός. Η ΑΑΔΕ έχει ευθύνη για το τι έχει συμβεί, διότι στο Ε9 πάρα πολλά από αυτά τα ΑΦΜ ουσιαστικά δήλωναν ενοικιάσεις κτημάτων, τα οποία μετά από λίγο τα αφαιρούσαν και πλήρωναν ένα μικρό πρόστιμο», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που εχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργός μίλησε για τεράστιο σκάνδαλο και τόνισε ότι κινδυνεύει η χώρα με απώλεια ευρωπαικων πόρων.
«Ένα μεγάλο σκάνδαλο ύψους δισεκατομμυρίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση όχι απλά δεν έχει στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα, αλλά ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα εν γνώσει των υπουργών και με ευθύνη των υπουργών. Η Ελλάδα δεν πρέπει απλά να αλλάξει, πρέπει και να καθαρίσει. Πρέπει να έχουμε μια τίμια Ελλάδα», σημείωσε.
Σε υψηλους τονους η κριτική και από τα υπόλοιπα κομματα
«Αποτελεί παραδοχή αποτυχίας της δήθεν εξυγίανσης και διαφάνειας του οργανισμού, που επί μήνες διαφήμιζε η κυβέρνηση της ΝΔ και στόχο έχει τη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών» τονίζει το ΚΚΕ.
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, ανέφαρε χαρακτηριστικά «Τερμα οι κουμπαριές, τέρμα οι κλεψιες, θα κοπουν χερια. Όχι πάμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πιτσιλή για να κουκουλώνουμε το σκάνδαλο», ενώ ο Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος της Νίκης, σημειώνει μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN «Είναι τακτική της κυβέρνησης όταν υπάρχουν σκάνδαλα σε οργανισμά να μπαζώνει τα στοιχεία».
Τέλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε από το βήμα της Βουλής «Τελευταία ενέργεια της κυβέρνησης του μπαζώματος, το μπάζωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, εμείς ζητήσαμε και ζητάμε σύγκλιση της επιτροπής εμπορίου»
Η αντιπαραθεση αναμενεται να μεταφερθει στην Βουλη.
Πηγή: ertnews.gr