Προκαταρκτική εξέταση για το «Πόθεν Έσχες» του αντιδημάρχου Αθηναίων Χρ. Τεντόμα - Τι απαντά ο ίδιος (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΤΕΝΤΟΜΑΣ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 21/03/23 - 19:28

Κατ’ εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διενεργείται από τις αρχές Μαρτίου από Πταισματοδίκη Χαλανδρίου προκαταρκτική έρευνα για αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων Χρηστο Τεντόμα , για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το ποσό που έχει εντοπισθεί σε λογαριασμό του ανέρχεται σε 800.000 ευρώ.

Η ποινική έρευνα προέκυψε σε βάρος του συγκεκριμένου αιρετού μετά από τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μετά από εντολή του Προέδρου της κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από έρευνα που προηγήθηκε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του αντιδημάρχου προέκυψε μεγάλο χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε στην κατοχή του και δεν φαίνεται να δικαιολογείται από τα εισοδήματα του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτές οι αναντιστοιχίες προέκυψαν σε τρεις δηλώσεις πόθεν Έσχες του αιρετού από το 2016-2021. Εφόσον ολοκληρωθεί η προκαταρκτικη, η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία και οι Εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα του ασκήσουν δίωξη και για ποια αδικήματα.

Ο ίδιος ο κ. Τεντόμας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «στα πόθεν έσχες αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου. Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα».

Η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Αθηναίων Χρήστου Τεντόμα

«Σε σχέση με τις πληροφορίες για την έκθεση ελέγχου που αφορά το Πόθεν Έσχες μου και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών οι οποίες δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω:

Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω.

Στις Δηλώσεις αυτές, αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου.

Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα.

• Η απόκτησή του μεγαλύτερου μέρους τους, ανάγεται σε πηγές προ του 1995 (ήτοι πριν καν παντρευτώ), το δε υπόλοιπο προέρχεται από μισθώματα οικογενειακών ακινήτων.

• Όλα τα εισοδήματα μου είναι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα καθ’ όλα νόμιμα ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί και εξοφληθεί οι σχετικές φορολογικές υποχρεώσεις.

• Εξυπακούεται πως όλα έχουν δηλωθεί όπως προβλέπεται και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά.

Η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής. Ως πολιτικό πρόσωπο και αιρετός, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Αθηναίων ανελλιπώς από το 1990 βρίσκομαι υπό το φως και την κρίση των πολιτών οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να επιτρέψω στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που με θίγουν και με προσβάλλουν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ