Προκλητικός και μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Μίτσκοσκι επιμένοντας στον όρο «Μακεδονία»

 
skopie

Ενημερώθηκε: 06/06/24 - 18:20

H πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, επέδωσε σήμερα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, το κόμμα του οποίου επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα που διεξήχθησαν στις 8 Μαΐου.

Πλέον, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει 20 ημέρες στη διάθεσή του προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή το πρόγραμμα και τη σύνθεση της κυβέρνησής του και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε ότι σύντομα θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση της χώρας, η οποία όπως είπε θα είναι μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η οικονομική ανόρθωση της χώρας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Στις αναρτήσεις του μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο Μίτσκοσκι επιμένει στην προκλητική ρητορική. Χρησιμοποίησε κατά παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών τον όρο «Μακεδονία».

«Ευχαριστώ την καθηγήτρια και Πρόεδρο @gogamkd για την παραχώρηση της εντολής στον νικηφόρο συνασπισμό σε αυτές τις εκλογές, που είναι ο Συνασπισμός ''Η Μακεδονία σου'' υπό την ηγεσία του VMRO-DPMNE για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης» έγραψε ειδικότερα στην πλατφόρμα X.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ