Σε Βηθλεέμ και Ραμάλα για… σέλφι ο Κασσελάκης: επικίνδυνοι τακτικισμοί για ένα story στο TikTok

 
kass

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 27/05/24 - 13:24

Χωρίς να προγραμματίσει μια συνάντηση με τις ισραηλινές αρχές, με κάποιον εκπρόσωπο του κράτους του Ισραήλ, όπως πράττουν όλοι όσοι επισκέπτονται τη διακεκαυμένη ζώνη της Δυτικής Όχθης αυτήν την περίοδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας μας, συναντάται με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής και επιδιώκει να εμφανίσει τις κινήσεις του ως… ιστορικές, χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει τι εννοεί.

Η συνάντησή του με τον υπουργό… Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστινιακής Αρχής στη Βηθλεέμ και η συνάντηση που θα έχει σήμερα με στέλεχος –έτσι έχει αναφερθεί προς το παρόν– της Παλαιστινιακής Αρχής, κατά τη γνώμη του είναι ιστορικές κινήσεις. Για τον ίδιο μπορεί, αλλά για κανέναν άλλον. Θα έχει την ευκαιρία να κάνει story να σηκώσει στο TikTok για την εκεί παρουσία του, αλλά ως εκεί. Σε επίπεδο εφαρμοσμένης πολιτικής, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να μην έχει καταλάβει ούτε τι κάνει ούτε πού βρίσκεται.

Οι δηλώσεις του δείχνουν με σαφήνεια πως απλώς αναπαράγει αυτά που του έχουν γράψει. Δείχνει ο ίδιος να αγνοεί ότι το γεγονός πως δεν προγραμμάτισε μια συνάντηση στο Ισραήλ δεν αποτελεί πράξη άσκησης εξωτερικής πολιτικής και προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις. Ανάλογες μάλιστα με αυτές που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις τους για ημι-τρομοκράτες της Χαμάς. Για την ύπαρξη δηλαδή ακραίων και μετριοπαθών τρομοκρατών στην οργάνωση που εισέβαλε στο Ισραήλ και σκότωσε Ισραηλινούς προχωρώντας στην απαγωγή και 240 ανθρώπων ανοίγοντας με τον τρόπο αυτόν τον ασκό του Αιόλου που είχε αποτέλεσμα αυτό που σήμερα γίνεται στη Δυτική Όχθη.

Ουδείς τάσσεται υπέρ του πολέμου. Όλοι επιθυμούν τη λήξη της αιματοχυσίας, όμως δεν μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός να δηλώνει πως υπάρχουν ολίγον τρομοκράτες μόνο και μόνο για να καλοπιάσει ένα τμήμα πρώην ψηφοφόρων του κόμματός του που κυκλοφορούν με τις κεφίγιες. Ούτε και το να κινείσαι μεταξύ πρωινάδικων και TikTok με ολίγη από Παλαιστινιακό αποτελούν πολιτική θέση και δείχνουν αδιαμεσολάβητες σχέσεις με τους πολίτες.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι λεπτές ισορροπίες στις διεθνείς σχέσεις και το τεντωμένο σχοινί στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή χρήζουν σοβαρών θέσεων. Και κυρίως σοβαρής αντιμετώπισης από τους επικεφαλής που δηλώνουν έτοιμοι ακόμη και να… κυβερνήσουν.

Πηγή: Το Μανιφέστο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ