Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής
Ενημερώθηκε: 12/12/21 - 16:00

Η ψηφοφορία του Β΄ γύρου για την εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής εξελίσσεται κανονικά, με ελάχιστα και μεμονωμένα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές.

Ικανοποιητική θεωρείται η προσέλευση και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΔΕΚΑΠ, την αρμόδια επιτροπή για τίς εσωκομματικές εκλογές, μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου 132.000.

Οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες, καθώς οι υποψήφιοι είναι δύο, δεν  χρειάζεται να συμπληρωθεί αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ.

Οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 7 το βράδυ και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου 1,5 ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Ομαλά και με καλή ροή η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις Π.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας

Άνοιξαν οι κάλπες στις 7:00 το πρωί για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και την ανάδειξη προέδρου, στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας. Η ψηφοφορία και στις δύο περιοχές ξεκίνησε και εξελίσσεται ομαλά, με καλή ροή προσέλευσης, αν και πρωί, σύμφωνα με όσα τονίζουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΙΝΑΛ Νίκος Γανιάς και Τρικάλων Λώρεν Κασσοπούλου.

Χανιά: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής

Κανονικά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα διεξάγεται από το πρωί ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Η ροή της προσέλευσης των ψηφοφόρων θεωρείται ικανοποιητική, παρά τον άστατο καιρό, με τους περισσοτέρους να προσέρχονται σε εκλογικά τμήματα μετά τις 10:00 το πρωί.

H εκλογική διαδικασία σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς, καθώς δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί το έγγραφο της αίτησης, ενώ όσοι προσέρχονται δεν καταβάλουν και το χρηματικό ποσό των 3 ευρώ, όπως γινόταν την πρώτη Κυριακή.

Τα εκλογικά Κέντρα στον νομό Χανίων είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής, οι 25 κάλπες έχουν στηθεί σε 20 σημεία της Περιφερειακής Ενότητας που είναι δημοτικά καταστήματα, πρώην δημοτικά καταστήματα και αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων. Στην πόλη των Χανίων από 2 κάλπες έχουν στηθεί στο Δημαρχείο και σε χώρο της Αντιπεριφέρειας.

Πάτρα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία στη Δυτική Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ στα εκλογικά τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.

Στον νομό Αχαΐας η ψηφοφορία διεξάγεται σε 23 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κινήματος Γιώργο Αθανασόπουλο, η προσέλευση των μελών είναι ικανοποιητική και εκτιμάται ότι μέχρι και τη μια μετά το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου το 40% όσων είχαν προσέλθει και στον α΄ γύρο.

Στον Νομό Ηλείας η ψηφοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα στα 12 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Διονύση Γιατρά η συμμετοχή είναι ικανοποιητική.

Στην Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία που πλήττει τον νομό έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργο Ζήσιμο, αρκετά προβλήματα που αφορούν κυρίως την αδυναμία πρόσβασης των ψηφοφόρων στα 22 εκλογικά τμήματα που διεξάγεται η ψηφοφορία.