Σε κλίμα ακραίας πόλωσης ψηφίζουν σήμερα Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ για νέο Πρόεδρο

 
Σε κλίμα ακραίας πόλωσης ψηφίζουν σήμερα Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ για νέο Πρόεδρο

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 24/09/23 - 02:12

Μέσα σε κλίμα ακραίων αντιπαραθέσεων, προσωπικών επιθέσεων και εσωκομματικών χτυπημάτων «κάτω από τη μέση» γίνονται σήμερα Κυριακή, 24/9/2023, οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξει νέου Προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα της αναμέτρησης θα είναι ζητούμενο. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι χθες Σάββατο και οι δύο υποψήφιοι προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, στο κάλεσμά τους για συμμετοχή στις κάλπες.

Οι δύο υποψήφιοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για την αναμέτρηση, τα απ[οτελέσματα της οποίας θα τα γνωρίζουμε στις 9 το βράδυ. Ηδη με μέριμνα της ΚΕΦΕ, έχουν δοθεί περισσότερα tablet στα εκλογικά τμήματα.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 8 σήμερα το πρωί, της Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και η όποια παράταση δοθεί (εφόσον χρειαστεί) θα είναι ολιγόλεπτη καθώς η διαδικασία εκτιμάται ότι θα τρέξει πολύ γρήγορα.

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00 το πρωί, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, μία ώρα αργότερα, στις 12.00.

Όπως είναι φυσικό και οι δύο υποψήφιοι θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους των υπολοίπων συνυποψηφίων τους, του πρώτου γύρου. Ως γνωστόν, ο Νίκος Παππάς έχει ταχθεί υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου.

Και οι δύο υποψήφιοι στα τελευταία τους μηνύματα προτάσσουν την ενότητα, ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του ερμηνεία. Η Εφη Αχτσιόγλου μιλάει για πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους, γιατί μόνο έτσι, όπως λέει, θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Ο Στ. Κασσελάκης ζητά να προχωρήσουν όλοι μαζί και τονίζει ότι ο νέος πρόεδρος θα είναι πρόεδρος όλων.

Τι ανακοίνωσε η ΚΕΦΕ για την εκλογική διαδικασία

Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία, η ΚΕΦΕ έδωσε στη δημοσιότητα έξι ερωταπαντήσεις για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων, που θα προσέλθουν στις κάλπες. Αυτές είναι:

ΕΡ:Πότε ψηφίζω;

ΑΠ:Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

ΕΡ:Πού ψηφίζω;

ΑΠ:Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

ΕΡ:Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

ΑΠ:Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

ΕΡ:Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

ΑΠ:Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

ΕΡ:Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

ΑΠ:Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

ΕΡ:Η εκλογική συνδρομή;

ΑΠ:Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ