Σενάρια ανασχηματισμού: Ποιες εισηγήσεις έχει δεχθεί ο Μητσοτάκη

 
Σενάρια ανασχηματισμού: Ποιες εισηγήσεις έχει δεχθεί ο Μητσοτάκης

Ενημερώθηκε: 17/05/20 - 10:43

Ανασχηματισμός: Τα σενάρια ανασχηματισμού μέρα με την ημέρα γίνονται εντονότερα στην κυβέρνηση και πλέον θεωρούνται ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουν πραγματικότητα.

Τα ονόματα δίνουν και πέρνουν για το ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν αμετακίνητοι, αλλά και ποιοι θα είναι νεοεισερχόμενοι. Όπως είναι φυσικό, στη «μάχη» που έχει ξεκινήσει πολλά από τα δημοσιεύματα είναι κατευθυνόμενα και εκφράζουν τους «ευσεβείς πόθους» των άμεσα ενδιαφερομένων.

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από τους στενούς συνεργάτες του, αλλά είναι βέβαιο ότι η δική του αξιολόγηση είναι αυτή που θα μετρήσει τελικά. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και τις «καραμπόλες» τις τελευταιάς στιγμής που διαμορφώνουν την τελική εικόνα εντελώς διαφορετικά από τους αρχικούς σχεδιασμούς, ακόμα και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάτι τέτοιο έγινε και στη σύνθεση της παρούσας κυβέρνησης με τον Χάρη Θεοχάρη να γίνεται υπουργός Τουρισμού χωρίς να είναι στο αρχικό πλάνο, από την άρνηση της Όλγας Κεφαλογιάννη να αρνείται το συγκεκριμένο υπουργείο.

Μια και ο λόγος στον Χάρη Θεοχάρη, είναι από τα ονόματα, που σε όλα σχεδόν τα σενάρια ακούγεται ότι θα είναι εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος. Ο λόγος προφανής! Στην κρίση του κορονοϊού που ο τουρισμός παραμένει το μεγάλο ζητούμενο το συγκεκριμένο υπουργείο έλαμψε δια της απουσίας του...

Η αντικατάσταση του από την Όλγα Κεφαλογιάννη θεωρείται πιθανή. Ένα ακόμα όνομα που οι πληροφορίες το θέλουν να μπαίνει στην κυβέρνηση είναι του Δημήτρη Αβραμόπουλου και μάλιστα λόγω... της τελευταίας του θέσης στην Κομισιόν, τον εμαφανίζουν να παίρνει το υπουργείο Μεταναστευσης, στη θέση του Νότη Μηταράκη. Βέβαια ό ίδιος έχει να παρουσιάσει έργο, άρα θεωρείται πιθανό -αν ισχύσει το σενάριο Αβραμόπουλου- να παραμείνει στην κυβέρνηση, σε άλλο χαρτοφυλάκιο. Όμως ο αναπληρωτής του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δει την έξοδο.

Άλλοι υπουργοί που δύσκολα θα γλυτώσουν την έξοδο είναι η Λίνα Μενδώνη (υπ. Πολιτισμού), ο Λευτέρης Αυγενάκης (υφ. Αθλητισμού) και ο Γιάννης Πλακιωτάκης (υπ. Ναυτιλιας).

Πληροφορίες για αλλαγές έρχονται και για το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν ο Στέλιος Πέτσας δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και να αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο.

Ανάμεσα στους υπουργούς που παραμένουν στην κυβέρνηση αλλά φαίνεται ότι μετακινούνται σε άλλη θέση είναι οι Άδωνις Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων), ο οποίος μπορεί να πάει το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης που είναι υποψήφιος για το υπ. Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως η οποία είναι υποψήφια για τα υπ. Εσωτερικών ή Πολιτισμού, ο Βασίλης Κικίλιας πιθανός για το υπ. Ναυτιλίας, ο Κώστας Τσιάρας για το υπ. Υγείας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τα υπ. Εργασίας ή Δικαισύνης.