Σκληρή επίθεση της κανονικής μονής Εσφιγμένου στον Κυριάκο Βελόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

 
βελοσ

Ενημερώθηκε: 02/06/23 - 18:23

Λίγο πριν την επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο  Όρος ο ηγούμενος της κανονικής  μονής Εσφιγμένου κ. Βαρθολομαίος με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον πρόεδρο της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκο Βελόπουλο για παράνομες συναλλαγές.

Ο κ.Βαρθολομαίος κατηγορεί τον κ.Βελόπουλο για  οικονομικές συναλλαγές με εγκαταβιούντες στο Άγιο ¨ορος.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, ο ηγούμενος Βαρθολομαίος αναφέρει ότι «την 1η Ιουνίου ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή επιβεβαίωσε: 

▪ τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος

▪ την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους

▪ την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους

Παράλληλα μετέδωσε ψευδείς ειδήσεις για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος (για δήθεν πεινασμένους μοναχούς κτλ)».

Και συνεχίζει:

«Ο Βελόπουλος αυτοπαρουσιάζεται ως δήθεν υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, ενώ υποστηρίζει τον αρχηγό της κατάληψης, ο οποίος υβρίζει τους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο, δεν ήταν ποτέ ιερέας ή απλός πιστός της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και επιθυμεί να βγει ένας "Έλληνας Χίτλερ"».

Σύμφωνα με τον ηγούμενο Βαρθολομαίο, «οι καταληψίες αν και δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Άγιο Όρος, προσπαθούν πάση θυσία να παραμείνουν στο Άγιο Όρος με σκοπό την διατήρηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει, πως «από την διατήρηση της κατάληψης κερδίζουν:

▪ όσοι έχουν εμπορικές συναλλαγές μαζί τους

▪ όσοι πολιτικοί υποστηρίζονται από τους καταληψίες και εμφανίζονται ψευδώς ως υποστηριζόμενοι από το Άγιο Όρος. Αν οι καταληψίες αποχωρήσουν - ως οφείλουν - από το Άγιο Όρος, δεν θα μπορούν να προσφέρουν τέτοιες "υπηρεσίες" σε πολιτικούς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ