Σπύρος Δανέλλης σε Ποτάμι: Δεν αποχώρησα... εσείς με διαγράψατε

Σπύρος Δανέλλης σε Ποτάμι: Δεν αποχώρησα... εσείς με διαγράψατε
Ενημερώθηκε: 21/01/19 - 17:31

Έντονο παρασκήνιο: Ο Σπύρος Δανέλλης απαντά στο Ποτάμι, που μετά και την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης των Αμυρά και Ψαριανού βλέπει την κοινοβουλευτική του ομάδα να διαλύεται, αφού μένει με μόλις τρεις βουλευτές (απαιτούνται πέντε για τη συγκρότηση Κ.Ο.), τους  Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη.

«Από το κόμμα δεν αποχώρησα, εσείς με διαγράψατε», δήλωσε απευθυνόμενος στο Ποτάμι ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως με τίτλος «Ο Αμυράς στον δρόμο του Δανέλλη».

Σε δήλωσή του ο κ. Δανέλλης σημειώνει ότι είχε εγκαίρως διαφωνήσει απόλυτα (και από το βήμα του συνεδρίου) «με την επιλογή του Ποταμιού να οδεύσει προς το “παλαιότερο του παλιού”: τη Ν.Δ. Και αυτή η διολίσθηση ουδεμία σχέση έχει με Το Ποτάμι, στο οποίο εκλεγήκαμε με σταυρό προτίμησης τον Ιανουάριο του 2015».

«Σήμερα, αλλοπρόσαλλα υπερθεματίζετε (και πολύ σωστά κάνετε) την πατριωτική επιλογή της κύρωσης της Συμφωνίας, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά πως χωρίς την προχθεσινή μου ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση δεν θα υπήρχε Συμφωνία προς κύρωση», καταλήγει ο κ. Δανέλλης

Την Πέμπτη η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

 

1

 

Την Πέμπτη η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής. 

Σήμερα στις 17.000 η Συμφωνία εισάγεται στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής όπου θα συζητηθεί και αύριο. Την τετάρτη η Συμφωνία θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και θα κυρωθεί την επομένη, Πέμπτη. Η ώρα της ψηφοφορίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Αυτό που αποφάσισε το προεδρείο είναι οι εργασίες να ξεκινούν στις 10 το πρωί και να συνεχίζονται το βράδυ μέχρις ότου ολοκληρωθούν.

Η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα του Σπύρου Λυκούδη στο προεδρείο της Βουλής, μετά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

Υπήρξαν και αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Ο Σπύρος Δανέλλης παραμένει μετά την αποχώρησή του από το Ποτάμι ως μέλος της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών και ο Κώστας Κατσίκης αντικαθίσταται από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Έτσι, με τον ορισμό του Σπ. Δανέλλη η κυβέρνηση διατηρεί την πλειοψηφία στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Διαβάστε σχετικά:

 

- Με απόφαση Βούτση ο Σπ. Δανέλλης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Γρ. Ψαριανός: Από σήμερα είμαι ανεξάρτητος

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι o Γιώργος Αμυράς