Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις - Θα καταθέσει πρόταση μομφής ο Αλ. Τσίπρας;

 
VOULI

Ενημερώθηκε: 25/01/23 - 08:09

Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση μετά την έκθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, η οποία εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων και με την οποία ενημερώνει ότι η Αρχή εντόπισε νόμιμες επισυνδέσεις για έναν υπουργό και πέντε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση απέδωσε πολιτικά κίνητρα στον κ. Ράμμο, ενώ ο κ. Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό καθοδηγητή εγκληματικού δικτύου και σήμερα θα κάνει βαρυσήμαντη παρέμβαση στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να προβεί σε κατάθεση πρότασης μομφής και κατηγορεί τον κ. Ράμμο, για θεσμικό και πολιτικό ατόπημα.

Και επισημαίνει: «Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πώς ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πώς είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το “Μάξιμο Σαράφη” που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης καλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ακόμη και σήμερα.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να κρύβονται», τονίζει στη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας επίσης την σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με σφραγισμένους φακέλους, κατ’ ιδίαν απαντήσεις και ιδιωτικές συναντήσεις» επισημαίνει η Ελληνική Λύση.

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25, ζήτησε επίσημα από την ΑΔΑΕ την ενημέρωση, που βάσει νόμου υποχρεούται να κάνει.

Πρόταση μομφής από τον Α. Τσίπρα;

Με αποδείξεις και ονόματα αναμένεται να μιλήσει σήμερα (25/1/23) στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες μίλησε για ρυπαρό δίκτυο, εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητώντας την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Χρήστο Ράμμο στα γραφεία της ΑΔΑΕ, όπου ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των ερευνών και του επιδόθηκε και σχετικός φάκελος, ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε τρίωρη σύσκεψη με τα μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού και του επικοινωνιακού επιτελείου. Ολοι συμφώνησαν πως το γεγονός ότι πλέον υπάρχει ένα επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί τις επισυνδέσεις είναι «μείζον» θέμα και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ολα δείχνουν ότι στο τραπέζι βρίσκονται τα θεσμικά όπλα που έχει στη διάθεσή του ο κ. Τσίπρας και δεν αποκλείεται ακόμα και η χρήση της πρότασης μομφής. Ωστόσο, η Κουμουνδούρου δεν επιβεβαιώνει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ