Στην Πράγα Μητσοτάκης και Ερντογάν - Απίθανη συνάντησή τους - Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την ακραία τουρκική ρητορική

 
mitsotakis erdogan

Ενημερώθηκε: 06/10/22 - 13:53

Πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με τη συμμετοχή του προέδρου της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη.

Ερντογάν και Μητσοτάκης βρίσκονται στην Πράγα σε μια περίοδο που η εμπρηστική ρητορική και οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας έχουν κορυφωθεί.

Λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χ. Ακάρ, εκτόξευσε νέες απειλές και απεύθυνε «πρόσκληση» σε διάλογο για τη «δίκαιη μοιρασιά» στα «πλούτη του Αιγαίου»... Ο κ. Ακάρ αποκάλυψε πως έχουν δοθεί οδηγίες στο ναυτικό και στην αεροπορία της γειτονικής χώρας σχετικά με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με τη λογική “ας πεθάνω, ας γίνω μάρτυρας”».

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Τ. Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο άνδρες θα συμπέσουν κατά την έναρξη της Συνόδου, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε διαφορετικά θεματικά τραπέζια. Ο Ερντογάν αναμένεται να συμμετάσχει σε πάνελ για την ασφάλεια, μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμ. Μακρόν και άλλους ηγέτες.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, έχει δηλώσει πως αν διατυπωθεί αίτημα συνάντησης, η ελληνική κυβέρνηση «θα ανταποκριθεί θετικά».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει αύριο Παρασκευή, στην άτυπη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους «27» για την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της τουρκικής κυβέρνησης και για την τουρκο-λιβυκή συμφωνία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ