Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει σε εκλογές ο Στ. Κασσελάκης και ρίχνει την ευθύνη στον Τσίπρα

 
κΑΣΣΕΛΆΚΗς

Ενημερώθηκε: 25/02/24 - 12:46

Επιμένει σε εκλογές ο Στ. Κασσελάκης χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την παρέμβαση Αλ. Τσίπρα και την τοποθέτηση Ο. Γεροβασίλη, και ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Συνεδρίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά «πώς γίνεται να ζητά εκλογές ο τέως πρόεδρος, ο νυν πρόεδρος και να υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα και να προχωρήσουμε έτσι;»

«Τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα» ξεκίνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι σύνεδροι που νοιάζονται τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζεύουν από χθες, «με απόλυτη ανιδιοτέλεια», υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές τώρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε «μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου», όπως είπε, όσους υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές. «Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται», τόνισε. Έπειτα, διάβασε ένα απόσπασμα από την πρόσφατη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε πως «θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε». Ακόμα, διάβασε και απόσπασμα από τη χθεσινή (24/02) ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη. «Σας καλώ να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες;».

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Την Πέμπτη (22/02) μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την αμφισβήτηση μηνών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή (25/02), κομμένος κομματάκια; […] Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Αν χρειαστεί, θα φωνάξουμε δυο φορές. Αν κάποιος βγήκε την πρώτη φορά επειδή τον φύτεψαν, τη δεύτερη φορά δεν ξαναβγαίνει. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία».

Περισσότερα σε λίγο καθώς η ομιλία του Στ,. Κασσελάκη είναι ακόμη σε εξέλιξη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μια εμπρηστική ομιλία ουσιαστικά προδιαγράφει μια νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ