Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τα Σκόπια: «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO και μελλοντικός πρωθυπουργός Μίτσκοσκι

 
mitskoski-skopia

Ενημερώθηκε: 24/05/24 - 14:53

Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων, καθώς μετά την πρόεδρο Σιλιάνοφσκα η οποία ευχαρίστησε τον Πάπα «εκ μέρους όλων των Μακεδόνων», την σκυτάλη πήρε ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE και μελλοντικός πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος σε μήνυμά του έκανε αναφορά σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

«Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για τη σημερινή εορτή, την Ημέρα των Πανσλάβων φωτιστών, των Αγίων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου» σημείωσε ο Μίτσκοσκι, σε γραπτό μήνυμά του, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματός του.

Στις 24η Μαϊου εορτάζονται στη Βόρεια Μακεδονία (όπως και σε άλλες σλαβικές χώρες) οι αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος, γνωστοί και ως φωτιστές των Σλάβων. Η σημερινή είναι ημέρα αργίας στη Βόρεια Μακεδονία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ