ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή στρατηγικής, «ομάδα κρούσης» και κεντρικός σχεδιασμός για το ποια στελέχη θα εμφανίζονται δημόσια

 
Syriza tsipras tsapanidou

Ενημερώθηκε: 27/05/23 - 13:55

Μέτρα για την αποφυγή λαθών όπως αυτά κατά τις πρώτες εκλογές και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υλοποιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες βράδυ το εκτελεστικό γραφείο το οποίο συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση επικύρωσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή που θα αναλάβει τον συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την εκλογική επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει υπό τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα. Δημιουργείται επίσης οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα με στόχο τον οργανωτικό συντονισμό σε κάθε περιφέρεια.

Επίσης, η απόφαση, το Γραφείο τύπου από σήμερα να επικυρώνει όλες τις εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης έως και την ημέρα των εκλογών, καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν, ούτε να γίνουν ανεκτες παλινωδίες, δηλώσεις, θέσεις και απόψεις που δεν θα αντικατοπτρίζουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη επιλογή έχει προκαλέσει την κριτική του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσου που κάνει λόγο για λογοκρισία στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική ήττα της 21ης Μαΐου. Είναι όμως φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποφύγει νέο φιάσκο τύπου Κατρούγκαλου και τοποθετήσεις σε ύφος Ξενάκη.

Μάλιστα, παρά τις πρόσφατες φήμες περί παραίτησης της Πόπης Τσαπανίδου τις οποίες η ίδια διέψευσε, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτή που θα επιλέγει σε ποια πάνελ θα εμφανιστεί ποιος.

Τέλος, το εκτελεστικό γραφείο υπό διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση καθόλου τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η ονοματολογία για τα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν το ΣΥΡΙΖΑ και θα συγκροτήσουν τις επιτροπές ήδη δίνει και παίρνει. Σίγουρα θα τηρηθούν κάποιες ισορροπίες, για να μην παρερμηνευτούν παρουσίες και απουσίες από τις επιτροπές αυτές και από τον κατάλογο όσων θα εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκλογική επιτροπή θα συμμετέχουν αρκετοί νέοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος, έτσι ώστε να δίνεται και προς τα έξω το μήνυμα της ανανέωσης.

Αναμένεται να αξιοποιηθούν στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Καραμέρος, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Σωκράτης Φάμελλος ή ακόμα, η Αθηνά Λινού, ο Νίκος Φαραντούρης, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, η Διάνα Βουτυράκου κ.α.

Το στοίχημα του νέου αφηγήματος

Εκτός από τις οργανωτικές αλλαγές, το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείσει για το νέο αφήγημά του, ιδιαίτερα για την κυβερνητική του πρόταση. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ΜEGA.

«Έχουμε 30 μέρες για την εκλογική μάχη, να μιλήσουμε με προσοχή στους ανθρώπους που απογοητεύσαμε, να τους ακούσουμε με σεβασμό και μαζί να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την εικόνα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πρώτο βασικό είναι ότι είχαμε ένα αφήγημα που δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο, όχι στο πρόγραμμα, αλλά στο ποια είναι η κυβερνητική πρόταση. Δεν πείσαμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα που θα μπορεί να προκύψει από την απλή αναλογική», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα εξουσίας», συμπλήρωσε, λέγοντας πως «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να μιλήσουμε σε κόσμο που απογοητεύσαμε και να αναλάβουμε την ευθύνη για την ανατροπή αυτής της εικόνας», ενώ σημείωσε ότι το κόμμα έχει ξανακάνει ανατροπές.

«Η ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα είναι δική μας, όχι των ανθρώπων που δεν μας επέλεξαν», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος, δίνοντας τον τόνο για το πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Π. Τσαπανίδου: Η ΝΔ δεν κρύβει την ενόχλησή της που σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει συντεταγμένος και αξιόπιστος στα ΜΜΕ

«Η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της κ. Σκέρτσου, δεν μπορεί να κρύψει την ενόχλησή της που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει συντεταγμένος και αξιόπιστος στα ΜΜΕ. Και δεν θα της δώσει πλέον άλλες αφορμές για χυδαία διαστρέβλωση των θέσεών του. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι διαφορετική από τη προηγούμενη. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους» τονίζει σε ανακοίνωση – απάντηση προς τον κ. Σκέρτσο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ