ΣΥΡΙΖΑ — Εσωκομματικά «μαχαιρώματα»: Νοοτροπία «αποφασίζουμε και διατάζουμε» καταλογίζει στον Αποστολάκη ο Αρ. Μπαλτάς

 
kasselakis apostolakis boulh

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 27/09/23 - 17:35

Συνεχίζονται τα εσωκομματικά «βέλη» και οι κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο και πρώην υπουργός και Παιδείας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην ΕΡΤ για την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας πως «δεν πιστεύει πως πίσω από την υποψηφιότητά του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας».

Ο κ. Μπαλτάς μιλώντας σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μια διάσπαση, είπε: «Συνιστά ένα έλλειμμα γνώσης του κόμματος και τοποθέτησης επί του κόμματος, από τη μεριά του κυρίου Κασσελάκη. Δηλαδή, εμείς ξέρουμε ότι όταν εκλέγεται ένας Πρόεδρος, καλεί τη Γραμματεία, μέσω της Γραμματείας, κάνει τις προτάσεις του για αλλαγές, ας πούμε, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή οπουδήποτε και από κει και πέρα προχωράμε κανονικά.

Εδώ υπάρχει ένα έλλειμμα. Τι εννοεί ο κύριος Κασσελάκης κόμμα. Ακούω διάφορα που λέει να συζητήσουμε τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούω διάφορα από τον κύριο Αποστολάκη που λέει ότι περίπου είναι κάτι σαν “αποφασίζουμε και διατάζουμε“. Υπερβάλλω λίγο.

Εννοώ ότι υπάρχει ένα είδος, ας πούμε, μορφής πειθαρχίας στην οποία δεν έχει συνηθίσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Άκουσα τον κύριο Παππά από το Κιλκίς να λέει ότι ο κ. Φίλης έθεσε τον εαυτόν του εκτός κόμματος. Άκουσα τον κύριο Νίκο Παππά να λέει ότι μακριά από μένα η αντίληψη ότι εργαλειοποιεί την Αριστερά.

Οπότε, με αυτή την έννοια περιμένω τον κύριο Κασσελάκη, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ποτέ σε όλη την προεκλογική διαδικασία, παρά την πίεση πώς εννοεί κατ αρχάς το κόμμα, πώς το συνέδριό του, τα όργανά του, την ιστορία του, τους θεσμούς του και ούτω καθεξής».

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ