ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα

 
kasselakis-axtsioglou

Ενημερώθηκε: 20/09/23 - 09:37

Ανέβηκαν οι τόνοι και βάθαιναν τα ρήγμα εντός ΣΥΡΙΖΑ λίγες μόνο ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του κόμματος. Και όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή, οπότε και η κάλπη θα αναδείξει τον νικητή, Στ. Κασσελάκη ή Εφη Αχτσιόγλου, η ανησυχία για ενδεχόμενη διάσπαση (ή και διασπάσεις) εντείνονται εξαιτίας και της ακραίας πόλωσης και πρακτικών που μόνο «συντροφικών» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η σύγκρουση μαίνεται στο εσωτερικό με τον Νάσο Ηλιόπουλο να καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Παππά για απαράδεκτες διαρροές κατά της Έφης Αχτσιόγλου.

Δημόσια επιχείρησε να απαντήσει χθες στον «πόλεμο λάσπης» που δέχεται η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Εφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας σε υψηλούς τόνους με ένα βίντεο – έκπληξη πως «Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ. Ήμουν ο άνθρωπος που δούλευα μέχρι την τελευταία μέρα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις πολιτικές μας αποφάσεις, δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω». Εμφανώς ενοχλημένη απέναντι στα «σενάρια υπονόμευσης» του Αλέξη Τσίπρα από την ίδια, «για όλα υπάρχει ένα όριο» υπογράμμισε η υποψήφια πρόεδρος, καλώντας τον κ. Κασσελάκη «να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα». Ο τελευταίος απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στις λάσπες των πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα, σχολιάζοντας «χαμένοι στον κόσμο μας. Στα ποσοστά μας. Στις καρέκλες μας. Βαθιά νυχτωμένοι», σε μια επίδειξη ενσυναίσθησης.

Νωρίτερα η Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ζήτησε τηλεμαχία με τον Στ. Κασσελάκη, ο οποίος την απέρριψε.

Όσον αφορά τις συμμαχίες, τη στήριξή του στον Στ. Κασσελάκη έδωσε χτες ο Ν. Παππάς, που συγκέντρωσε στην πρώτη κάλπη 8,68%. Στην κοινή δήλωσή τους κάνουν λόγο για πορεία «στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

Σημειώνουν επίσης ότι υπερασπίζονται «την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019», μεταξύ άλλων και με την υπογραφή της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών, και προσθέτουν ότι διεκδικούν «λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου», πίσω από τις οποίες κρύβονται ευρωατλαντικές διευθετήσεις, τις οποίες άλλωστε υπηρέτησε ο «όλος ΣΥΡΙΖΑ» ως κυβέρνηση με υπουργό και τον Ν. Παππά.

Την υποστήριξή του στην Αχτσιόγλου δήλωσε έμμεσα ο Ευ. Τσακαλώτος που έλαβε 8,93%. Ο πρώην υπουργός «φωτογράφισε» ως ιδανική Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα πως η πρώην υπουργός παρουσίασε ένα «σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος» έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος προσκόμισε μια «πρόταση» της μορφής «ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ