ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια και τρόποι να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή - Γιατί το θέλει;

 
kasselakis

Ενημερώθηκε: 07/03/24 - 12:21

Στη σκιά της έρευνας για τα οικονομικά του Στ. Κασσελάκη και των εκκαθαρίσεων «υπονομευτών» και «ξένων σωμάτων» στο ΣΥΡΙΖΑ, το περιβάλλον του προέδρου διερευνά τρόπους για την είσοδό του στη Βουλή.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ (π.χ. «Έθνος», «Καθημερινή», κ.λπ.) ο κ. Κασσελάκης ψάχνει τρόπο να μπει στη Βουλή, ενώ στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων βρίσκεται το όνομα του βουλευτή Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως εκπρόσωπος των αποδήμων και εξελέγη μαζί με τους Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ συνεργάτες του φέρεται να έχουν προχωρήσει σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με υποψηφίους που βρίσκονταν σε θέσεις ψηλότερα από τον Στέφανο Κασσελάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που επισήμως τουλάχιστον, λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει να μπει στη Βουλή, αλλά η επαφή με τον κόσμο και την κοινωνία, είχε τοποθετηθεί ένατος στο ψηφοδέλτιο, πίσω από τους επιλαχόντες Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλη Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή και Γεωργία (Ζωρζέττα) Λάλη.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, όταν άρχισαν να διακινούνται τα πρώτα σενάρια, και οι τρεις εκλεγμένοι βουλευτές (Ηλιόπουλος, Ακρίτα, Αποστολάκης) είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθενται να παραιτηθούν από τη βουλευτική έδρα τους. 

Το πρώτο σενάριο λέει ότι μπορεί να παραιτηθεί ο Όθων Ηλιόπουλος, να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους να τον διαδεχθούν οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Γεωργία (Ζωρζέττα) Λάλη, και ο Στέφανος Κασσελάκης να καταλάβει την έδρα.

Το δεύτερο σενάριο, που νομικά θεωρείται περισσότερο αδύναμο, λέει ότι μπορεί να παραιτηθεί ο καθηγητής Ογκολογίας, που είχε ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο ως εκπρόσωπος των αποδήμων, και ο Στέφανος Κασσελάκης, ως επίσης εκπρόσωπος των αποδήμων, να «περάσει πάνω από τους άλλους επιλαχόντες» και να καταλάβει την έδρα.

Σίγουρα, ρόλο θα παίξει τι θα αποφασίσουν να πράξουν και οι άλλοι επιλαχόντες. Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι η Πόπη Τσαπανίδου έχει δηλώσει ότι αποστασιοποιείται από την πολιτική, ο Μιχάλης Καλογήρου είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, η Τζένη Λειβαδάρου δεν έχει δταστηριοποιηθεί πολιτικά το τελευταίο διάστημα, όπως και η Ζωρζέττα Λάλη, ενώ Αθανάσιος Τσακρής, που έχει ενταχθεί στον «Κόσμο» του Πέτρου Κόκκαλη, το φθινόπωρο φερόταν διαθέσιμος να παραιτηθεί υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη.

Γιατί θέλει να μπεί ο Στ. Κασσελάκης στη Βουλή; Τι έχει αλλάξει από την πρώτη του τοποθέτηση; Είναι μια κίνηση στο πλαίσιο των ενεργειών του να εδραιωθεί ο ίδιος στον νέο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον σχεδιάζει. Αφενός εάν ο Στέφανος Κασσελάκης μπει στη Βουλή και γίνει επικεφαλής και της Κ.Ο. τότε δύσκολα αμφισβητηθεί μετά τις ευρωεκλογές. Αντίθετα, εάν συνεχίσει να μην έχει τη βουλευτική ιδιότητα, τότε θα είναι απολύτως μετέωρος: Δεν έχει εκλεγεί καν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μια απομάκρυνσή του από την ηγεσία της Κουμουνδούρου θα τον «εξαφανίσει» στο κομματικό περιβάλλον.

Εν τω μεταξύ, τέλος στα σενάρια που ήθελαν το Βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλο να παραιτείται, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την είσοδο του κ. Κασσελάκη στην ελληνική Βουλή έδωσε ο ίδιος ο ακαδημαϊκός. Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, από την ημέρα της ορκωμοσίας του αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, διακινούνται από κάποιους σενάρια ότι τελεί υπό παραίτηση. Η πραγματικότητα είναι, είπε, ότι ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ουδέποτε ζήτησε, πολύ περισσότερο πίεσε, όπως αναγράφεται στον τύπο κάποιον από τους βουλευτές επικρατείας να παραιτηθεί. Συμπλήρωσε ακόμα ότι ουδείς από το περιβάλλον εργασίας του τον έχει πιέσει να διαλέξει ανάμεσα στην πολιτική ή την ακαδημαϊκή καριέρα του τονίζοντας «εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις που αφορούν στη δουλειά μου. Προτεραιότητά μου είναι η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που δύναμαι να προσφέρω στους απόδημους Έλληνες.».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ