Τι θα συζητήσουν Αλέξης Τσίπρας και Μ. Γιλντιρίμ στην Αθήνα-Τι θα γίνει με τους 8 πραξικοπηματίες

Τι θα συζητήσουν Αλέξης Τσίπρας και Μ. Γιλντιρίμ στην Αθήνα-Τι θα γίνει με τους 8 πραξικοπηματίες
Ενημερώθηκε: 16/06/17 - 15:37

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έρχεται στην Αθήνα να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου αναμένεται να εστιάσει σε τρία βασικά ζητήματα.

Το Κυπριακό, όπου θα υπάρξει νέα Σύνοδος στην Ελβετία στις 28 Ιουνίου, όπου σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει την παραμονή στις διαπραγματεύσεις της τουρκικής πλευράς προκειμένου να βρεθεί λύση.

Χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να δηλώνει πως «η τουρκική πλευρά δεν θα αποχωρήσει από τον τραπέζι. Τουλάχιστον δεν θα είναι η πλευρά που θα το πράξει».

Ακόμα ένα ζήτημα που θα εστιάσει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι η συμφωνία επανεισδοχής για τους μετανάστες και για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι το καλοκαίρι στην Τουρκία.

Για τους 8 πραξικοπηματίες ο Τούρκος πρωθυπουργός θα δώσει σαφές μήνυμα στην Ελλάδα πως περιμένει την έκδοση τους, καθώς η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία σε αυτή την υπόθεση που μπορεί να δυναμιτίσει περισσότερο τις σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Turkish Stream αναμένεται επίσης να απασχολήσει τους δυο πρωθυπουργούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέσμη μέτρων για την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Μενιδίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Συγχαίρουμε τον Κικίλια για την προσπάθεια να παρουσιάσει το κόμμα του ως ουρανοκατέβατο

Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στη Βουλή να απολογηθεί-Δεν "χορταίνει" ο ελληνικός λαός με ευχολόγια