ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αρνητική η Euroleague, για φιλικό του Παναθηναϊκού με Celtis ή Cavaliers!

 
ΤΕΥΤΟ: Αρνητική η Euroleague, για φιλικό του Παναθηναϊκού με Celtis ή Cavaliers!

Ενημερώθηκε: 29/05/18 - 22:03

Ένα μεγάλο δώρο, ήταν έτοιμος να κάνει ο Παναθηναϊκός στους οπαδούς του, στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων του μπασκετικού τμήματος του συλλόγου.

Η διοίκηση των "πρασίνων", ήθελαν να κλείσουν φιλικό με τους Boston Celtics ή τους Cleveland Cavaliers του Lebron James στο ΟΑΚΑ τον Οκτώβριο, γεγονός που θα προκαλούσε... σεισμό στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πρότεινε τη διεξαγωγή του εν λόγω φιλικού, ζητώντας πρώτα την έγκριση της Euroleague, όπως ορίζει το καταστατικό της διοργάνωσης.

Η επίσημη άρνηση της διοργανώτριας αρχής όμως, δεν είχε να κάνει με την «κόντρα» της Euroleague με τον Παναθηναϊκό, αλλά με τις σχέσεις της με τον «μαγικό κόσμο»!

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Euroleague επιχείρησαν να ρωτήσουν κατά πόσο είναι πιθανή η διεξαγωγή τέτοιου φιλικού, αλλά έπεσαν σε... τοίχο. Το ίδιο συνέβη και σε όλες τις υπόλοιπες προσπάθειές τους την τελευταία διετία, δηλαδή από το φιλικό της Ρεάλ με τους Oklahoma City Thunder το 2016 στη Μαδρίτη και έπειτα.

Από τότε το ΝΒΑ έχει διοργανώσει Global Games σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ευρώπη, αλλά δεν έχει επιτρέψει σε ομάδα του να δώσει φιλικό με σύλλογο της Euroleague, γεγονός που οφείλεται στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο διοργανωτριών αρχών.

Έτσι, η Euroleague «χρεώνεται» το γεγονός πως δεν έχει καλές σχέσεις με το ΝΒΑ και κατά συνέπεια αδυνατεί να διοργανώσει τέτοιου είδους μεγάλα παιχνίδια.