«Βόμβα» από Μπαλτάκο: «Δεν γίνεται να διεξαχθεί η Super League 2 γιατί 10 με 15 ομάδες αποχωρούν»

 
«Βόμβα» από Μπαλτάκο: «Δεν γίνεται να διεξαχθεί η Super League 2 γιατί 10 με 15 ομάδες αποχωρούν»

Ενημερώθηκε: 19/02/23 - 23:50

Δηλώσεις σχετικά με το μέλλον της Super League 2 παραχώρησε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ βρέθηκε σε εκδήλωση της ΕΠΣ Χανίων και ανέφερε πως το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας δεν γίνεται να ξεκινήσει και πάλι, καθώς 10 με 15 ομάδες λένε ότι θα αποχωρήσουν από αυτό.

Στη συνέχεια, τόνισε πως θα πρέπει να γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό για να συζητηθεί το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ μίλησε και για ενδεχόμενη χρηματοδότηση των Ενώσεων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Με την Super League 2 κάναμε ραντεβού, αλλά αυτό δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, δηλαδή πήγε μάλλον σε αδιέξοδο διότι εκείνοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν πάρουν κάποια χρήματα δε γίνεται να διεξαχθεί το πρωτάθλημα γιατί αρκετές ομάδες -περίπου 10 έως 15 όπως λένε εκείνοι βέβαια πάντα- δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι.

Από ‘κει και πέρα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μια συνάντηση με τον υφυπουργό ούτως ώστε να δούμε εάν μπορεί να βρεθεί κάποια λύση όπου εγώ πιστεύω ότι μπορεί.Τα ερασιτεχνικά σωματεία ματώνουν από την εποχή των μνημονίων και στη συνέχεια με τον COVID. Είχαμε τότε 4400 σωματεία σύμφωνα με τους πίνακες της FIFA και τώρα έχουμε 2500.

Αυτή η τεράστια μείωση οφείλεται στους λόγους που προείπα. Σκοπός της ΕΠΟ είναι να χρηματοδοτεί της Ενώσεις ούτως ώστε με τη σειρά τους να βοηθούν τα σωματεία να διοργανώνουν σωστά πρωταθλήματα και να έχουν την ικανότητα με υλικό (μπάλες, φανέλες κτλ.) να τα δίνουν στα σωματεία και να μπορούν αυτά ν’ ανταπεξέρχονται.

Είχα πει και προεκλογικά ότι θα πήγαινα στις γιορτές όσων περισσότερων Ενώσεων μπορώ, οπότε από τη στιγμή που είχα την τιμή να δεχτώ την πρόσκληση από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων και τον κ. Κωνσταντινίδη είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ