Εισαγγελέας ερευνά καταγγελίες κατά Ινφαντίνο

Εισαγγελέας ερευνά καταγγελίες κατά Ινφαντίνο
Ενημερώθηκε: 03/07/20 - 21:12

Η Εποπτική Αρχή της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το διορισμό έκτακτου εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει τις ποινικές καταγγελίες κατά του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και του γενικού εισαγγελέα Μικαέλ Λομπέρ, λόγω υποψιών για «συμπαιγνία».

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Διοικητικού Δικαστηρίου του Ομπβαλντέν, Στεφάν Κελέρ, ανέλαβε την «εξέταση των ποινικών καταγγελιών που έχουν διαβιβαστεί στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία (AS-MPC) από τους προέδρους των συμβουλίων της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, εναντίον του Τζάνι Ινφαντίνο και του Μικαέλ Λομπέρ», ανέφερε η ελβετική εισαγγελική αρχή.

Στις 11 Ιουνίου στάλθηκαν τρεις ποινικές καταγγελίες στο AS-MPC εναντίον των Ινφαντίνο-Λομπέρ, ενώ όπως υπογράμμισε η εισαγγελία, έχει λάβει άλλη μία καταγγελία πριν από λίγες μέρες σχετικά «με τα ίδια γεγονότα».

Εάν ο έκτακτος εισαγγελέας κρίνει ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες, έχει την εξουσιοδότηση να μην ξεκινήσει καν την εξέταση της υπόθεσης. Εάν όμως, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν «ενδείξεις ενοχής του Λομπέρ για αξιόποινες πράξεις», τότε θα υποβάλλει αίτηση για την έναρξη ποινικής διαδικασίας, προς τις αρμόδιες επιτροπές του Εθνικού Συμβουλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ