Έρλινγκ Χάαλαντ: Η ρήτρα που τον στέλνει στη Ρεάλ Μαδρίτης

 
Έρλινγκ Χάαλαντ: Η ρήτρα που τον στέλνει στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ενημερώθηκε: 04/10/22 - 18:04

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και πρώην πρόεδρος της Μάλαγα, Φερνάντο Σανθ, αποκάλυψε πως υπάρχει ενδεχόμενο να επωφεληθεί στο μέλλον η Ρεάλ Μαδρίτης αποκτώντας τον Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Μάντσεστερ Σίτι, το 2024.

«Οι πληροφορίες που έχω είναι πως ο Χάαλαντ έχει μία ρήτρα εξόδου από τη Μάντσεστερ Σίτι στον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους για απόκτησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γιος του Λορένθο Σανθ, πρώην προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο Χάαλαντ βάζει μια ρήτρα που του επιτρέπει να αποχωρήσει μετά από δύο χρόνια με προτεραιότητα τη Ρεάλ. Η Ρεάλ δίνει τα απαιτούμενα χρήματα και στη συνέχεια παίρνει τον παίκτη χωρίς καν να μιλήσει στη Μάντσεστερ Σίτι», εξήγησε ο 48χρονος πρώην ποδοσφαιριστής.

Δεν αποτελεί έκπληξη η ύπαρξη τέτοιων όρων στα συμβόλαια του Έρλινγκ Χάαλαντ καθώς την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει σε όλες τις μέχρι τώρα μεταγραφές που έχει πάρει. Από τη Μόλντε στη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, από τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Μάντσεστερ Σίτι. Ουσιαστικά, κάθε φορά είναι σαν να υπάρχει μια «προκαθορισμένη ρήτρα για μεταγραφή» σε συγκεκριμένο κλαμπ για τον Νορβηγό σέντερ φορ.

Στο ντοκιμαντέρ “Haaland, the big decision”, ο πατέρας του ‘Ερλινγκ, Άλφι Χάαλαντ, εξηγεί αυτή την τακτική που ακολουθείται στην καριέρα του γιου του. «Νομίζω πως ο Έρλινγκ θέλει να βελτιώσει τις δυνατότητές του σε όλα τα πρωταθλήματα. Μετά μπορεί να μείνει στο κάθε πρωτάθλημα τρία με τέσσερα χρόνια το πολύ. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μείνει στη Γερμανία δυόμιση χρόνια, μετά άλλα δυόμιση στην Αγγλία και στη συνέχεια Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία κ.τ.λ.», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ