Εθνική Ελλάδος: Έτσι προκρίνεται στο Euro 2024 - Τα δεδομένα στο Nations League

 
Εθνική Ελλάδος: Έτσι προκρίνεται στο Euro 2024 - Τα δεδομένα στο Nations League

Ενημερώθηκε: 16/10/23 - 23:59

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ολλανδία και ο στόχος της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024 από τον 2ο προκριματικό όμιλο απομακρύνθηκε αρκετά.

Εάν τελικά η Ελλάδα δεν τα καταφέρει από τον όμιλό της, είναι ανοιχτή και η πόρτα των playoffs, για να διεκδικήσει θέση στα γήπεδα της Γερμανίας από αυτήν τη διαδρομή.

Το Λουξεμβούργο στα playoffs

Η ήττα του Λουξεμβούργου στο Δουκάτο από τη Σλοβακία το άφησε πέντε πόντους μακριά από τη 2η θέση και κατ' επέκταση με το 1,5 πόδι στα playoffs. Οι Λουξεμβούργιοι κρατούν ζωντανό το όνειρο της πρώτης πρόκρισης σε τελική φάση, αλλά αυτό περνάει μέσα από τα playoffs.

Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, θα είναι η τέταρτη ομάδα της διαδικασίας, οπότε θα αντιμετωπίσει την πρώτη που και μαθηματικά είναι η Γεωργία. Αυτό σημαίνει ότι από αυτό το ζευγάρι θα προκύψει η πρώτη ομάδα του τελικού της διαδικασίας.

Η πρώτη αντίπαλος της Ελλάδας

Αν τελικά η Εθνική Ελλάδας βρεθεί κι αυτή στα playoffs, τότε θα αγωνιστεί πρώτα με μία άλλη εθνική ομάδα που ψάχνει δεύτερη ευκαιρία. Αυτή αναμένεται να είναι το Καζακστάν, εκτός συγκλονιστικού απρόπτου, σε αγώνα που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena.

Οι Καζάκοι βρίσκονται στην 4η θέση του 8ου ομίλου, τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή. Σλοβενία και Δανία έχουν από 16, Φινλανδία και Καζακστάν από 12 και η τελευταία έχει εντός έδρας αποστολή με το Σαν Μαρίνο και εκτός με τη Σλοβενία στα παιχνίδια του Νοεμβρίου.

Η αποτυχία να καλύψει την απόσταση από το ντουέτο κορυφής σε αυτά τα παιχνίδια τη στέλνουν κατευθείαν στον ημιτελικό της Εθνικής Ελλάδας.

Με τα τωρινά δεδομένα οι δύο ημιτελικοί είναι οι εξής: 
21/03/2024 Γεωργία - Λουξεμβούργο
21/03/2024 Ελλάδα - Καζακστάν

Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο - Ελλάδα ή Καζακστάν

Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία/

Απευθείας πρόκριση από τη League C έως τώρα: 
Τουρκία (εξασφάλισε οριστικά), Σλοβακία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ