Μουντομπάσκετ 2023: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Προολυμπιακό Τουρνουά

 
Μουντομπάσκετ 2023: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Προολυμπιακό Τουρνουά

Ενημερώθηκε: 03/09/23 - 13:06

Οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32 στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκαν χθες και έγινε σαφές ποιες από αυτές τις ομάδες κερδίζουν απευθείας θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ποιες θα πάνε στο Προολυμπιακό Τουρνουά και ποιες έμειναν εκτός.

Το Νότιο Σουδάν ως πρώτη ομάδα της Αφρικής και η Ιαπωνία ως πρώτη ομάδα της Ασίας κέρδισαν θέση απευθείας στο Παρίσι, όπως φυσικά και η οικοδέσποινα Γαλλία. Επίσης, ως πρώτη ομάδα της Ωκεανίας έχει ήδη προκριθεί η Αυστραλία.

Στο Προολυμπιακό Tουρνουά εξασφάλισαν πως θα βρίσκονται οι Αίγυπτος, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ανγκόλα και Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ εκτός έμειναν Πράσινο Ακρωτήρι, Κίνα, Βενεζουέλα, Ιράν και Ιορδανία.

Η δωδεκάδα των Ολυμπιακών Αγώνων θα συμπληρωθεί από τις δύο ομάδες της Αμερικής και της δύο της Ευρώπης που θα καταταγούν ψηλότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ άλλες τέσσερις ομάδες θα προκύψουν από τα Προολυμπιακά Τουρνουά.

Επίσης μέσω των προκριματικών για τα Προολυμπιακά Τουρνουά που έγιναν τον Αύγουστο πήραν το εισιτήριο Πολωνία, Κροατία, Καμερούν, Μπαχάμες και Μπαχρέιν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ