Οι πόλεις του Euro 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πόλεις του Euro 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 21/09/16 - 17:29

Ακόμα δεν τελείωσε το Euro 2016, της Γαλλίας και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Euro του 2020, το οποίο θα διεξαχθεί σε 13 διαφορετικές πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου.

Η πρωτεύουσα της Αγγλίας και πιο συγκεκριμένα το ιστορικό "Γουέμπλεϊ" θα φιλοξενήσει τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό, ενώ οι υπόλοιπες πόλεις είναι το Βουκουρέστι, το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, το Μπιλμπάο, η Βουδαπέστη, οι Βρυξέλλες, η Γλασκώβη, η Κοπεγχάγη, το Μόναχο, η Ρώμη, το Μπακού και η Αγία Πετρούπολη

Το Euro του 2020 έχει και επετειακό χαρακτήρα, αφού συμπληρώνονται 60 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση. Εξ ου και αποφασίστηκε αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος διεξαγωγής της τελικής φάσης. 

Τρία ματς ομίλων και ένα για την φάση των "16θα φιλοξενηθούν από: Βουκουρέστι (Arena Nationala), Άμστερνταμ (Amsterdam Arena), Δουβλίνο (Aviva Stadium), Μπιλμπάο (San Mames), Βουδαπέστη (New Puskas Ferenc Stadium), Βρυξέλλες (Eurostadium), Γλασκώβη (Hampden Park), Κοπεγχάγη (Parken Stadium) 

Τρία ματς ομίλων και έναν προημιτελικό θα φιλοξενηθούν από: Μόναχο (Allianz Arena), Ρώμη (Olimpico), Μπακού (National Stadium), Αγία Πετρούπολη (Krestovsky Stadium) 

Ημιτελικοί και Τελικός: Λονδίνο (Wembley Stadium)