Παναθηναϊκός: Το βίντεο για τα γενέθλια του συλλόγου (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Παναθηναϊκός: Το βίντεο για τα γενέθλια του συλλόγου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 03/02/18 - 16:43

Ένα εντυπωσιακό και συλλεκτικό βίντεο με γεγονότα που σημάδεψαν κάθε ένα από τα 110 χρόνια στη διαδρομή της ομάδας ετοίμασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για τα σημερινά γενέθλια του συλλόγου.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΠΑΕ:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, ο Παναθηναϊκός μας γίνεται σήμερα 110 ετών!

Από το χειμωνιάτικο απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου 1908 όταν ο Γεώργιος Καλαφάτης έριχνε το σπόρο για την ίδρυση του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου στην Ελλάδα, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, έως σήμερα, «έτρεξαν» 110 χρόνια. Χρόνια γεμάτα χαρές και λύπες, επιτυχίες και αποτυχίες, δόξα και απογοήτευση. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αρκετές φορές στα ουράνια αλλά και κάποιες στιγμές στο χείλος του γκρεμού.

Τα λόγια των μεγάλων ευεργετών του συλλόγου έχουν διαχρονική αξία για να περιγράψουν κυρίως στις νεότερες γενεές τι πραγματικά σημαίνει «Παναθηναϊκός».

«Ευτυχήσαμε να δούμε τους διαδόχους μας να ενστερνίζονται την πίστη μας και τις αρχές μας και να συνεχίζουν με την ίδια πνοή το δρόμο που εμείς χαράξαμε και που οδηγεί εις την εκπλήρωση των καλύτερων αθλητικών πόθων» (κείμενο Γεωργίου Καλαφάτη για τα 50 χρόνια ζωής του Παναθηναϊκού).

«Αναλώνοντας ένα μέρος της ζωής μου εις την υπηρεσία της παναθηναϊκής ιδέας, αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα να αναφωνήσω κάτι ανάλογον προς το: “Πόσο εμεγαλύνθησαν τα έργα σου Κύριε”. Πράγματι, ο Παναθηναϊκός μας εμεγαλύνθη τόσον και τόσον εδοξάσθη ώστε με πεποίθηση πλέον να πιστεύουμε ότι κάποτε θα εορτάζονται οι εκατονταετηρίδες αυτού. Διότι ο Παναθηναϊκός μας κατέστη αιώνιος. Κατέστη Αθάνατος! Διότι ο Παναθηναϊκός είναι Ιδέα!» (ομιλία Απόστολου Νικολαΐδη για τα 70 χρόνια ζωής του συλλόγου, το 1978).

«Η ιστορία του Παναθηναϊκού, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, είναι γεμάτη από ανθρώπους που τον νοιώσανε και τον αγαπήσανε. Γι’ αυτό πρέπει να ζήση, και θα ζήση. Και θα γίνει πιο μεγάλος απ’ ό,τι είναι. Αυτό είναι το πιστεύω κάθε Παναθηναϊκού» (κείμενο του Λουκά Πανουργιά το 1955).