Παναθηναϊκός: Έτος... Γουέμπλεϊ

Παναθηναϊκός: Έτος... Γουέμπλεϊ
Ενημερώθηκε: 08/01/21 - 15:57

Έτος συγκίνησης και αναμνήσεων είναι το 2021 για τον Παναθηναϊκό, αφού συμπληρώνεται μισός αιώνας από τη σπουδαιότερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου, το επονομαζόμενο «Έπος του Wembley».

Πενήντα χρόνια από τότε που ο Φέρεντς Πούσκας και οι παίκτες του πέτυχαν ένα ανεπανάληπτο κατόρθωμα για το ελληνικό συλλογικό ποδόσφαιρο, φθάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στον πανίσχυρο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θέλοντας να τιμήσει τους πρωταγωνιστές του ελληνικού ποδοσφαιρικού θαύματος, έχει προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες μέσα στο 2021.

Πέραν της απόδοσης τιμής στα πρόσωπα, οι δράσεις της ΠΑΕ για το «Έτος Wembley» στοχεύουν στη διάσωση της μνήμης, ώστε αναπλάθοντας τις εικόνες όχι μόνο να θυμηθούν οι παλιοί, αλλά να μάθουν και οι νεότερες γενιές.

Διαγωνισμός για λογότυπο:

Α) Χρονικά πρώτη δράση, που προϋποθέτει τη συμμετοχή σας, είναι η έναρξη διαγωνισμού για τη δημιουργία του λογοτύπου, το οποίο θα συνοδεύσει τις επόμενες ενέργειες που θα αφορούν το «Έτος Wembley». Το λογότυπο θα αποτυπωθεί σε πλήθος εφαρμογών που θα υλοποιηθούν. Ο διαγωνισμός ξεκινάει άμεσα και ολοκληρώνεται την 1η Φεβρουαρίου. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν στο site της ΠΑΕ στη διεύθυνση https://www.pao.gr/wembley2021.

Η ανακοίνωση του λογότυπου που θα επιλεχθεί ως το καλύτερο, θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου μέσα από το site της ΠΑΕ και τους επίσημους λογαριασμούς των social media της ΠΑΕ (Instagram, Facebook, Twitter). Ο σχεδιαστής του λογότυπου θα κερδίσει όλη τη σειρά αναμνηστικών δώρων του «Έτους Wembley», καθώς και μια διπλή πρόσκληση για την avant premiere της ταινίας για το Wembley.

Η ταινία του Wembley

Β) Η ταινία για το Wembley είναι η δεύτερη ενέργεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκού για να κατανοήσουν απόλυτα άπαντες πόσο σπουδαία ήταν η πορεία εκείνης της ομάδας τη σεζόν 1970-71. Η πρώτη προβολή της ταινίας θα γίνει στις 2 Ιουνίου, ανήμερα του τελικού του Wembley, σε κινηματογραφική αίθουσα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Η ταινία θα έχει χαρακτήρα ιστορικής έρευνας, όπου μέσα από εμπεριστατωμένη έρευνα και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές, αναδεικνύεται το μέγιστο αθλητικό επίτευγμα με τις κοινωνικές του προεκτάσεις. Οι νεότεροι θα μάθουν και οι παλαιότεροι θα θυμηθούν πώς φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, «δέθηκαν» με μαγικό τρόπο και «έχτισαν» την απόλυτη αρμονία!

Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας

Γ) Προάγγελος της ταινίας θα είναι η ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων. Αξιοποιώντας το αρχείο του Παναθηναϊκού και με την πολύτιμη αρωγή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών αλλά και τη συνεργασία με τους συλλόγους που βρέθηκαν στο διάβα του Τριφυλλιού στην πορεία προς το Wembley, θα δημιουργηθεί μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση. Δυστυχώς οι συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν τη λειτουργία και φυσικής έκθεσης. Τουλάχιστον, όμως, μέσω του διαδικτύου θα μπορούν τα εκατομμύρια φιλάθλων του Παναθηναϊκού σε όλο τον κόσμο να περιηγηθούν στο ψηφιακό μουσειακό περιβάλλον. Η έκθεση θα ανοίξει τις διαδικτυακές πύλες της τον Μάιο.

Σειρά εμπορικών προϊόντων

Δ) Το «Έτος Wembley» θα έχει τη δική του εμπορική σειρά. Φανέλες και φόρμες που θα φορεθούν μονάχα μέσα στο 2021 και θα έχουν συλλεκτική αξία, προπονητικά t-shirt, σακίδιο πλάτης (back pack), είδη γραφείου (ενδεικτικά και όχι μόνο, καπέλο, κασκόλ, κούπα, στυλό, sous verre). Όλα θα φέρουν το επετειακό λογότυπο που θα προκύψει μέσα από το διαγωνισμό. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη τον Φεβρουάριο.

Συλλεκτική φανέλα

Ε) Στον προσεχή αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα φορέσουν την επετειακή φανέλα του «Έτους Wembley». Στην αγωνιστική εμφάνιση ένα κέντημα θα «αγκαλιάζει» το τριφύλλι το οποίο θα φέρει στο ένα μέρος τον αριθμό «50» για την επέτειο του μισού αιώνα και στο άλλο μέρος την ημερομηνία του τελικού. Επίσης σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια η ομάδα θα εμφανίζεται με προπονητική φανέλα αφιερωμένη στην επέτειο του Wembley. Και τα δύο προϊόντα θα είναι συλλεκτικής αξίας και θα τεθούν προς πώληση στο κοινό από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μέσω του www.paofc.gr.