Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Βαρύτατες τιμωρίες αν αποχωρήσει ξανά από παιχνίδι!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Βαρύτατες τιμωρίες αν αποχωρήσει ξανά από παιχνίδι!
Ενημερώθηκε: 14/02/19 - 13:41

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η πρωτοφανής απόφαση του Ολυμπιακού, να μην εμφανιστεί στο παρκέ του ΟΑΚΑ, για το δεύτερο ημίχρονου του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και να αποχωρήσει από το κλειστό διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία της αναμέτρησης.

Με αυτή την κίνηση οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών, όμως οι κυρώσεις αναμένεται να είναι βαρύτατες, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» αποχωρήσουν ξανά από παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα διαγραφεί για έναν χρόνο από τα μητρώα της ΕΟΚ και δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες.

Ο κανονισμός, μάλιστα, αναφέρει πως «σε περίπτωση υποτροπής στην παράβαση, το υπαίτιο σωματείο διαγράφεται για ένα χρόνο, από τη δύναμη της ΕΟΚ με όλες τις από εδώ και στο εξής συνέπειες (όπως πχ. νέα εγγραφή στα μητρώα, κατάταξη στη κατώτερη κατηγορία κλπ).

Αυτό σημαίνει πως οι Πειραιώτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς σε περίπτωση που επαναλάβουν πράξη ανάλογη με αυτή του αγώνα κόντρα στους «πράσινους», οι κυρώσεις θα είναι βαρύτατες και το μέλλον της ομάδας δυσοίωνο.