Παναθηναϊκός: Το τέλος του Μπενίτεθ και τα δεδομένα για την επόμενη μέρα

 
Παναθηναϊκός: Το τέλος του Μπενίτεθ και τα δεδομένα για την επόμενη μέρα

Ενημερώθηκε: 19/05/26 - 11:03

Στο φινάλε των playoffs υπήρχαν δύο δεδομένα. Η τέταρτη θέση και η κάκιστη πορεία των πρασίνων στους αγώνες κατάταξης από τη μια, η αξιοπρέπεια που ήθελαν να ολοκληρώσουν τη φετινή διαδικασία από την άλλη.

Η κακή εικόνα δεν θα άλλαζε ακόμη κι αν έπαιρνε τη νίκη στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ, όμως έπρεπε να βγάλει έστω και λίγο χαρακτήρα, να δείξει πως δεν τον νοιάζει το κίνητρο του αντιπάλου και να αποχαιρετήσει με σωστή αντίδραση το γήπεδο της Λεωφόρου.

Τελικά αυτό συνέβη αν και είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος έχασε τη… γη κάτω από τα πόδια του, τα αμυντικά λάθη τον έφεραν και πάλι σε δυσμενή θέση και έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να είναι πολύ κοντά στο να “καθαρίσει” τη νίκη από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της αξιοπρέπειας, αλλά και το ματς που άνοιξε ευνόησε το τριφύλλι για να ισοφαρίσει ,έστω κι αν ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στο τέλος.

Δύο πρόσωπα μέσα στο ίδιο παιχνίδι

Ένα τελευταίο παιχνίδι που αποτύπωσε σε απόλυτο βαθμό όλη τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού. Καμία σταθερότητα, ικανός πολλές φορές για το καλύτερο, τις περισσότερες για το χειρότερο.

Ο Ράφα Μπενίτεθ ως συνήθως στάθηκε κυρίως στα θετικά, αλλά φανταζόμαστε πως και ο ίδιος ξέρει πως αν τα θετικά κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν περισσότερα, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε για το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Εδώ και καιρό άλλωστε μέσω από το ρεπορτάζ πηγάζει, πως οι πράσινοι δεν θα συνεχίσουν με τον Ισπανό στον πάγκο τους και θα προσπαθήσουν τις επόμενες ώρες να κάνουν δύο πράγματα γρήγορα και σωστά.

Λύση συνεργασίας με Μπενίτεθ και τα κριτήρια αναζήτησης του επόμενου

Να λύσουν όσο πιο “αναίμακτα” γίνεται τη συνεργασία με τον Ράφα Μπενίτεθ και να προσπαθήσουν να βρουν ένα προπονητή πιο συμβατό σ’ αυτό που θέλει να δείξει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Γιατί μπορεί ο Μαδριλένος τεχνικός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αποχωρήσει, όμως το μεγάλο ερωτηματικό είναι το πόσο γρήγορα και επιτυχημένα θα βρουν οι άνθρωποι του συλλόγου τον επόμενο προπονητή.

Βάσει των πληροφοριών που πηγάζουν από το πράσινο στρατόπεδο, θα είναι ένας τεχνικός διαφορετικού προφίλ. Νεαρότερος ηλικιακά, με πιο μοντέρνες ποδοσφαιρικές ιδέες, συμβατός με το ποδόσφαιρο που θέλουν να παίξει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, έχοντας αν γίνεται παραστάσεις από πρωταθλητισμό.

Χαρακτηριστικά που δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν, έστω κι αν μιλάμε για προπονητή που δεν θα έχει κάνει αυτά σε κάποιο από τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το δύσκολο θα είναι να πειστεί ο εκάστοτε προπονητής που θα πληροί αυτές τις προϋποθέσεις πως θα του δοθεί ο χρόνος και η εμπιστοσύνη να δουλέψει, να μάθει τον σύλλογο και να αρχίσει να δημιουργεί μια ομάδα που παρουσιαστεί πολύ πιο βελτιωμένη και θα μπορεί πραγματικά ν’ ανταγωνιστεί για τον τίτλο.

Tα κενά που θα προκύψουν στο ρόστερ και η ανάγκη σωστών επιλογών

Αυτό είναι το πρώτο μέλημα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και εν συνεχεία φυσιολογικά θα πάρουν σειρά τα επόμενα. Η στελέχωση του ρόστερ, ποιοι παίκτες θα φύγουν και ποιοι θα είναι αυτά που θα τους αντικαταστήσουν.

Από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, ο Παναθηναϊκός έχει δύο συμβόλαια που λήγουν, άλλους τέσσερις παίκτες των οποίων ο δανεισμός ολοκληρώνεταιτρεις που ξέρουμε ήδη πως δύσκολα θα συνεχίσουν, αλλά και άλλους δύο που ενδεχομένως ν’ αποχωρήσουν με μεταγραφή.

Κάτι που σημαίνει ότι προφανώς μετά την έλευση του νέου προπονητή, οι ιθύνοντες του συλλόγου πρέπει να βγουν στην αγορά για να κάνουν λιγότερες μεταγραφές από αυτές που πραγματοποίησαν τις δύο τελευταίες περιόδους, αλλά αρκετές προκειμένου να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν.

Χρόνος για χάσιμο άλλωστε δεν υπάρχει. Σε λιγότερο από έναν μήνα (στις 15 Ιουνίου) αρχίζει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, στις 25 του ίδιου μήνα η ομάδα θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο στο εξωτερικό (με την Ολλανδία να έχει περισσότερες πιθανότητες από την Αυστρία) έχοντας ημερομηνία επιστροφή τις 7 Ιουλίου, δέκα ημέρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Μια διοργάνωση που έτσι όπως τα έκαναν φέτος στο τριφύλλι, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ