ΠΑΟΚ: Έρχονται νέα για την Τούμπα

 
ΠΑΟΚ: Έρχονται νέα για την Τούμπα

Ενημερώθηκε: 10/10/18 - 14:00

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, προχώρησε σε εξαγγελίες και δεσμεύσεις αναφορικά με την παραχώρηση των 21,7 στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Ένα μήνα και πλέον μετά από εκείνες τις εξαγγελίες ουσιαστική ελεξιξη δεν υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα ή ότι οι δεσμεύσεις δε θα γίνουν πράξεις και θα μείνουν στα λόγια. Το αντίθετο. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή επαφή προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αρτιότερη και δίχως προβλήματα νομοθετικής ρύθμισης, που θα πάει προς ψήφιση το επόμενο διάστημα στην Βουλή.

Η υπόθεση, λένε και οι δύο πλευρές, βρίσκεται σε καλό δρόμο και πιο συγκεκριμένα αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε στη φάση, όπου ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες, με τη νομοπαρασκευαστική περίοδο να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. "Δε θέλουμε και δεν πρέπει να γίνει ένας νόμος και μια τροπολογία στο πόδι", λένε χαρακτηριστικά.

Βάσει των ενεργειών που έχουν γίνει και όσων απομένουν να γίνουν, υπολογίζεται ότι μέχρι τις 25-26 Οκτωβρίου, πριν δηλαδή τα κυβερνητικά στελέχη εμφανιστούν εκ νέου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θα έχει ολοκληρωθεί η τροπολογία και θα έχει πάει προς ψήφιση στη Βουλή, εκεί όπου αναμένεται να ψηφιστεί με σχετικά μεγάλη πλειοψηφία, καθώς τα περισσότερα κόμματα έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ της παραχώρησης της έκτασης από ΤΕΘΑ στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.