Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσημη η αποβολή των ρωσικών ομάδων από UEFA-FIFA

 
Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσημη η αποβολή των ρωσικών ομάδων από UEFA-FIFA

Ενημερώθηκε: 28/02/22 - 20:01

Πλέον, είναι και επίσημο: Μετά την Ευρωλίγκα και το μπάσκετ, ήρθε η σειρά και του ποδοσφαίρου να αποβάλει τη Ρωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αφού αρχικά ανακοίνωσε τη μεταφορά των αγώνων της «Sbornaïa» σε ουδέτερο έδαφος, η FIFA αποφάσισε τελικά απόψε (28/2) να αποκλείσει τη Ρωσία, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Μάρτιο, πρώτα μετέχοντας στον ένα ημιτελικό εναντίον της Πολωνίας ενώ στη συνέχεια, εφόσον προκρινόταν, θα έπαιζε με το νικητή του ζεύγους Σουηδία-Τσεχία.

Για την ακρίβεια, η Εθνική ομάδα της Ρωσίας και όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από όλες τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας.

«Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο με όλους όσους έχουν πληγεί στην Ουκρανία, εξηγούν τα δύο όργανα. Οι δύο πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να είναι και πάλι φορέας ενότητας και ειρήνης μεταξύ των λαών», ανέφερε η ανακοίνωση της υπέρτατης παγκόσμιας ποδοσφαιρικής αρχής.