«Σκάνε» διώξεις για τα στημένα παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης

 
«Σκάνε» διώξεις για τα στημένα παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης

Ενημερώθηκε: 18/07/23 - 10:42

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και έρχονται διώξεις, τόσο πειθαρχικές όσο και ποινικές, παρά τη στάση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος αποφάσισε ότι οι αθλητικοί δικαστές αδυνατούν να τιμωρήσουν ομάδες που εμφανίζονται στους φακέλους της Sportradar.

Το αιτιολογικό του ήταν πως είναι τακτικοί δικαστές και απαιτούν πλήρη απόδειξη και όχι επαρκείς ενδείξεις με ισχυρή πιθανολόγηση, όπως προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα έριξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι πρέπει να νομοθετήσει για να λυθούν τα χέρια των αθλητικών δικαστών.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος δεν φαίνεται να συμφωνεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Εκκίνησε τις πειθαρχικές διαδικασίες για 15 εμπλεκόμενες ΠΑΕ (5 της Super League 1 και 10 της Super League 2), με δύο τρόπους: Ανέσυρε τους 109 αρχειοθετημένους φακέλους της Sportradar και ενημερώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα νέα στοιχεία της Interpol.

Ο πρόεδρος Εφετών ως αθλητικός δικαστής θα ακολουθήσει όσα προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας, δηλαδή αυστηρές κυρώσεις με ισχυρή πιθανολόγηση και όχι με πλήρη αποδεικτικό διαδικασία.

Όπως αποκαλύπτει η «Δίκη», η έρευνα των διωκτικών αρχών εντόπισε μηνύματα από διαδικτυακές εφαρμογές, τα οποία αποτυπώνουν αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων μέσω στοιχηματικής απάτης. Μαζί με τις μαρτυρίες και τις νόμιμες υποκλοπές αποτελούν τη θρυαλλίδα για άσκηση ποινικών διώξεων και εντάλματα συλλήψεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ