Η Μήλος ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019

 
Η Μήλος ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019

Ενημερώθηκε: 12/07/19 - 20:07

Η Μήλος ψηφίστικε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019. Την κορυφαία αυτή διάκριση έδωσαν οι πολυάριθμοι αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel and Leisure».

Δεν είναι όμως μόνο η Μήλος που διακρίθηκε. Τρία ακόμη ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται στην κορυφαία 15άδα της κατηγορίας: Η Κρήτη στη 2η θέση, η Πάρος στην 4η θέση και η Σαντορίνη στην 5η θέση.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί όπως αναφέρει το περιοδικό «η Ελλάδα κυριαρχεί στην κατηγορία αυτή».

Η Μήλος ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019

«Τα ελληνικά νησιά είναι από καιρό τα αγαπημένα των αναγνωστών του περιοδικού για τη διακριτική φυσική ομορφιά τους, το εξαίρετο φαγητό και τον αρχαίο πολιτισμό τους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η χώρα με την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στην κατηγορία αυτή» σχολιάζει σχετικά η ιστοσελίδα του περιοδικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για την Μήλο το «Travel and Leisure» γράφει: «Είναι γνωστή ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Όμως οι επισκέπτες εξακολουθούν να βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς [...]. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, πεζοπορήστε τους ηφαιστειακούς κρατήρες, περιπλανηθείτε στα μνημεία ή χαλαρώστε στις καλυμμένες με λευκή άμμο παραλίες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά. Ακόμη και ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, που διαθέτει δύο μουσεία και πολλά boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τα πλήθη που κατακλύζουν άλλα ελληνικά νησιά. Και, όπως επεσήμανε ένας λάτρης του νησιού "παραμένει πολύ προσιτό”».

Η τελετή βράβευσης θα γίνει την Τρίτη 16 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη και το βραβείο θα παραλάβει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ στις ΗΠΑ, Μαρία Κριθαριώτη.

Μήλος