Στη δεύτερη φάση των Πανελλαδικών Εξετάσεων πέρασαν από σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), καθώς ξεκίνησε η εξέταση στα μαθήματα ειδικότητας.
Ολοκληρώνεται σήμερα ο βασικός κορμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), οι οποίοι διαγωνίζονται στα τελευταία μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού.
Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας εισέρχονται χιλιάδες υποψήφιοι των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς πλησιάζει η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027.
Ένα ολοκληρωμένο σύστημα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ενδυνάμωσης θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 στα τέλη της εβδομάδας.
Στην αντεπίθεση για την ανάκτηση της αυτοτέλειας του Λυκείου περνά το Υπουργείο Παιδείας, με την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη να παρουσιάζει στη Βουλή τον οδικό χάρτη για το «Νέο Λύκειο».
Το αδιάβλητο του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ είναι ο γρίφος που απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο - Ο σχετικός εθνικός διάλογος θα ξεκινήσει τέλη Νοεμβρίου
Στις απαιτούμενες παρεμβάσεις στον εκπαιδευτικό τομέα για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, τα προγράμματα σπουδών, το εθνικό απολυτήριο, τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και άλλα ζητήματα, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή Press Talk.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη θεσμοθέτηση των μη κρατικών ΑΕΙ ως «ταυτοτική επιλογή» για τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τη σχετική δέσμευση με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.
Η ανακοίνωσή τους αναμένεται να βάλει τέλος στην πολύμηνη αναμονή χιλιάδων μαθητών και οικογενειών που αγωνιούν για το επόμενο βήμα στην εκπαιδευτική τους πορεία.
Αυτό το οποίο πρέπει να προσέξουν τα παιδιά είναι να δουν το εύρος των επιλογών τους στον κλάδο που τους ενδιαφέρει και να το αποτυπώσουν μέσα στο μηχανογραφικό
Ανοίγει σήμερα Τρίτη 8 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού και Παραλλήλου Μηχανογραφικού Δελτίου από τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2025.
Η ώρα της μεγάλης απόφασης έφτασε για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων που καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους για τη σχολή που θα επιλέξουν
Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας και οι καταστάσεις θα περιλαμβάνουν αποκλειστικά τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τις επιδόσεις του ανά εξεταζόμενο μάθημα.
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών 2025, ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, Θ. Σκύφας μίλησε στο ΕΡΤNews επισημαίνοντας δύο ημερομηνίες «κλειδιά» για τους υποψηφίους.
Στο θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και σε ευρύτερες αλλαγές και υλοποιήσεις σχεδιασμών στο χώρο της Παιδείας, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο EΡTNews και την εκπομπή «Συνδέσεις».