Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Τζόζεφ Αούν, προχώρησε σε μια δριμύτατη καταδίκη των ισραηλινών επιθέσεων που σημειώθηκαν την Κυριακή στο νότιο τμήμα της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τις ως ξεκάθαρη προετοιμασία για μια επικείμενη χερσαία εισβολή.
Καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς τη Χεζμπολάχ, ο Αούν τόνισε πως οι πρόσφατες επιθέσεις με ρουκέτες και drones προς το Ισραήλ δεν αποτελούν πράξεις αντίστασης, αλλά μια «παγίδα» που οδηγεί τον Λίβανο σε έναν φαύλο κύκλο ολοκληρωτικού πολέμου.
Σε μια κίνηση που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά της Χεζμπολάχ, ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Τζόζεφ Αούν, ξεκαθάρισε πως η απαγόρευση κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας της οργάνωσης αποτελεί αμετάκλητη απόφαση του κράτους.
Ο Πρόεδρος του Λιβάνου Τζόζεφ Αούν σε συνέντευξή του στο Asas Media, δήλωσε ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της Χεζμπολάχ έχει αποδυναμωθεί, εξηγώντας ότι «έρχονται σε μένα πλήρως ενήμεροι για αυτήν την πραγματικότητα και αυτό το αποτέλεσμα, αλλά επιθυμούν ένα έντιμο τέλος και μια αξιοπρεπή έξοδο,
Ο Τζόζεφ Αούν είναι ο κατάλληλος ηγέτης για τον Λίβανο δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λέγοντας μάλιστα πως αυτό είναι κάτι που πιστεύει ακράδαντα.