Έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί στο Ισραήλ η έκθεση του ΟΗΕ που κήρυξε λιμό στην πόλη της Γάζας. Την ίδια ώρα, ο Τραμπ δηλώνει ότι οι όμηροι που είναι οι ζωντανοί, είναι λιγότεροι από 20.
Κατάσταση λιμού κήρυξε στην πόλη της Γάζας ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με το Ισραήλ να υποστηρίζει ότι η έκθεση που συντάχθηκε βασίζεται σε ψευδή στοιχεία που έδωσε η Χαμάς.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε σήμερα ως «χονδροειδές ψέμα» την έκθεση του ΟΗΕ που κήρυσσε επισήμως κατάσταση λιμού στη Γάζα, και καταλόγισε στη Χαμάς την ευθύνη για τις ελλείψεις.
Η κορυφαία αρχή που υποστηρίζει ΟΗΕ για τις επισιτιστικές κρίσεις δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η μεγαλύτερη Πόλη της Λωρίδας της Γάζας πλήττεται από λιμό, ο οποίος ενδέχεται να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Τρίτη 29 Ιουλίου να αυξηθεί η επισιτιστική βοήθεια που παρέχεται στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, λέγοντας ότι παιδιά λιμοκτονούν.
Το χειρότερο «σενάριο λιμοκτονίας εξελίσσεται» στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας της «ενίσχυσης των εχθροπραξιών, της μαζικής μετακίνησης πληθυσμών και των περιορισμών στην πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια», σύμφωνα με την έκθεση του consortium IPC (Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση της Επισιτιστικής Ασφάλειας) που δημοσιεύεται σήμερα.
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε και πάλι ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα αντιμετωπίζουν πείνα, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ με τη Πόλα Γουάιτ, ηγέτιδα του Faith Office του Λευκού Οίκου.
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα εντολές απομάκρυνσης κατοίκων από περιοχές της κεντρικής Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι και όπου ο στρατός δεν έχει επιχειρήσει μέχρι τώρα στον πόλεμό του με τη Χαμάς, ενώ γιατροί δήλωσαν πως τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ περίμεναν για βοήθεια καθώς ο λιμός εντείνεται.